Teknoloji

Sosyal medya devi Flipboard, Bluesky ile yeni bir döneme adım atıyor

flipboard bluesky

Sosyal medya devriminin en önemli öncülerinden biri olan Flipboard, Bluesky ile olan entegrasyonunu iPhone, iPad ve Android cihazlarındaki uygulamalarında hayata geçirdi. Bluesky’ın kodunun ilk sürümünün yayınlanmasından sadece birkaç hafta sonra beta özelliği olarak gelen destek, programcıların üzerine inşa edildiği AT protokolünü kullanarak geliştirme yapmalarına olanak sağlıyor. Flipboard, aynı ActivityPub protokolünü kullanan açık kaynaklı Instagram alternatifi olan Pixelfed‘den gönderilerin de önümüzdeki günlerde uygulamasında kullanılabilir olacağını duyurdu.

Eğer siz de bir Flipboard kullanıcısıysanız, uygulamanın altındaki dört kare simgesine dokunarak ve hesaplar sekmesine giderek Bluesky’ı ekleyebilirsiniz. Bir dizi hesap size sunulacak, buradan tercih ettiğiniz sosyal ağı seçebilirsiniz. Bunlar arasında Mastodon, Bluesky ve YouTube da bulunuyor.

Giriş yapmak, Bluesky kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmek kadar basit. Ancak Flipboard, Bluesky’nin daha güvenli olan uygulama şifresi işlevini kullanarak Flipboard için benzersiz bir giriş oluşturmanızı tavsiye ediyor.

Entegrasyonu ayarladıktan sonra, davetiyeyle sınırlı sosyal ağınızdaki takip ettiğiniz kişilerin gönderilerini “Takip Et” seçeneğiyle, kendi gönderilerinizi alabilir veya Bluesky’den “Ne Var Ne Yok” sekmesini gösterebilirsiniz. Eğer isterseniz, Flipboard’da gördüğünüz Bluesky içeriğini yanıtlayabilir, beğenebilir ve yeniden gönderebilirsiniz, tıpkı Mastodon entegrasyonunda olduğu gibi.

Flipboard, geçtiğimiz ay desteğini eklediği Mastodon gibi açık kaynaklı, federatif sosyal ağlara yoğun bir şekilde yöneliyor ve şimdi de Bluesky ve Pixelfed ile bu desteğini sürdürüyor. Bu, Flipboard’ın destek eklediği ikinci merkezsiz sosyal ağ protokolü ve daha fazla destek geliyor. Şirket, platformunu gelecekte protokol seviyesinde tamamen entegre etmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER