Teknoloji

Sony yöneticileri korsan saldırısı sonrasında eski BlackBerry’lerine geri dönmüş

BlackBerry-q10-inceleme-00003

Dünya çapındaki bilgisayar sistemleri saldırıya uğrayan Sony’nin yöneticileri, meydana gelen korsan saldırılardan korunmak amacıyla normal insanların başvuracağı çareyi düşünmüş ve daha basit teknolojik aletlere yönelmiş. Wall Street Journal ve New York Times tarafından verilen haberlere göre, Sony’nin yöneticileri fiziksel not defterlerine, otomatik olmayan maaş çeki makinelerine ve Sony’nin tavan arasında bulunan BlackBerry telefonlara geri dönmüş.

Sony yöneticileri kendilerine dağıtılan BlackBerry cihazlarıyla, Sony’nin saldırıya uğrayan sunucusu yerine BlackBerry’nin sunucuları üzerinden yeniden e-posta trafiğini yönetmeye başlamış. Ayrıca BlackBerry’ler ile şirket çalışanlarına yazılı mesajlar aracılığıyla bilgi güncellemeleri yapılmış. Bu da şirket genelinde telefon üzerinden işleyen bir bilgi ağacı kurulduğu anlamına geliyor.

Sony yöneticileri başlangıçta bu saldırıyı birkaç gün veya hafta boyunca işleri ve iletişimi yavaşlatan bir rahatsızlık olarak görmüş. Ancak şimdi ortada daha farklı bir tablonun bulunduğu, her şeyin normale dönmesi için 5 ila 7 hafta arasında bir sürenin geçmesinin beklendiği belirtiliyor.

Teknoloji sistemleri yeniden normale dönse bile Sony’nin endişeleri henüz bitecek gibi görünmüyor. Korsanların çaldıklarını iddia ettikleri ve yayınlamadıkları diğer veriler Sony’nin başını ağrıtmaya devam edecek. The Interview filmi yayınlandıktan beri korsanlardan herhangi bir haber çıkmadı, onların ellerinde gelecekte Sony’yi tehdit etmeye yetecek nitelikte ve miktarda verinin olduğu iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER