Teknoloji

Sony yeni üst sınıf Android telefonlarına iki yıl boyunca güncelleme sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony android 8.0 oreoSony’nin Android Açık Kaynak Projesine yaptığı katkılar ve sade Android kullanıcı arayüzü biliniyor. Akıllı telefon üreticisi Android’in en son versiyonuyla çalışan telefonlar çıkarma sözü de vermiş, bu sözünü Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact‘ı Android 8.0 Oreo ile çıkararak tutmaya başlamıştı.

Çıkan son bir haber, Sony’nin yeni amiral gemisi telefonlarına, çıktıkları tarihten itibaren en fazla iki yıl boyunca güncelleme sunacağını gösteriyor. Google ise, geçtiğimiz aylarda çıkardığı Pixel 2 ve Pixel 2 XL ile birlikte yaklaşımını değiştirmiş, en az üç yıl boyunca platform desteği sunacağını taahhüt etmişti.

Sony’nin yeni kararı Android 8.0 Oreo ile birlikte çıkarılan Treble Projesinin bir parçası olabilir. Söz konusu proje, Android işletim sistemi güncellemelerinin daha kolay ve hızlı şekilde dağıtılmasını amaçlıyor.

Xperia Blog tarafından verilen habere göre, Sony’nin yeni Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact modelleri Android P güncellemesinin yanı sıra Android Q güncellemesini de alacak. Buna ek olarak Sony, zamanlama ve duruma bağlı olarak güvenlik güncellemeleri de çıkaracak. Sony, geçen yılın sonlarında çıkardığı iki telefonda da Android 8.0 Oreo sürümünü kutudan çıkar çıkmaz sunuyordu.

Sony’nin yeni güncelleme politikası amiral gemisi telefonlara uygulanacak. Orta segment veya giriş segment telefonlara da aynı muamelenin uygulanıp uygulanmayacağı bilinmiyor. Çıkan haberde, Sony’nin sadece belirli standartları karşılayan telefonlar için güncellemeler sunacağı belirtiliyor. Diğer bir deyişle, telefonlar Android güncellemelerini sadece Sony kararlı bir güncelleme çıkarırsa alabilecek.

İLGİLİ HABERLER