Teknoloji

Xperia Z3 Tablet Compact ve Smartwatch 3 Sony tarafından sızdırıldı

sony-xperia-tablet-z3-compact-smartwatch-sizinti-250814

Önümüzdeki hafta Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2014 pek çok yeni ürünün tanıtımına ev sahipliği yapacak. Bazı şirketler bu etkinlikte gözler önüne çıkaracağı ürünleri daha önceden açıklamayı tercih etse de, Sony partinin tamamını IFA’da gerçekleştirmesiyle tanınıyor. Japon elektronik devi IFA 2014 öncesinde bu geleneği istemeden de olsa bozmuşa benziyor.

Sony Xperia’nın Facebook sayfası altında bulunan “SmartBand Yaz Okulu” uygulamasında daha önce görülmeyen bir Sony SmartWatch modeli ve Xperia Z3 Tablet Compact olduğu düşünülen bir tablet görüldü. Her iki cihazın da görüldüğü fotoğraf ve uygulama kısa süre içinde ortadan kaldırılsa da, şirket fotoğrafın yayılmasına engel olamadı.

Fotoğrafta görülen tabletin şirketin mevcut akıllı telefonlarından büyük, tabletlerinden ise küçük olması dikkat çekiyor. Bu durum söz konusu cihazın bir süredir konuşulan Xperia Z3 Tablet Compact olma ihtimalini artırıyor. Varlığına daha önce Sony’ye ait resmi belgelerde de rastlanan tablet için şirketin gözde Android telefonlarının küçük versiyonları için tercih ettiği isimlendirme politikasını sürdürdüğü görülüyor. 8 inç Full HD bir ekrana sahip olacağı söylenen tablette Qualcomm Snapdragon 801 işlemcinin bulunması bekleniyor.

Detayları geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Sony Smartwatch 3’te ise kablosuz şarj ve Wi-Fi Direct özelliklerinin bulunacağı konuşuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER