Teknoloji

Sony Smartwatch 3’ün özellikleri IFA 2014 öncesinde sızdı

Sony SmartWatch 2
Sony SmartWatch 2

Sony’nin üçüncü akıllı saatini önümüzdeki ay Berlin’de düzenlenecek IFA 2014’te duyurması bekleniyor. IFA 2014 için kalan süre giderek azalırken, Sony Smartwatch 3’ün özellikleri de internete sızmaya başladı. Smartwatch 3’e dair sızıntılarının kaynağının geçmişte Sony ürünlerine dair isabetli haberleriyle tanınan Çin merkezli Digi-wo sitesinin olması da güvenilirliğini biraz daha artırıyor.

Sony Smartwatch 3’te Google’ın akıllı saatler için hazırladığı Android Wear işletim sisteminin bulunmaması göze çarpan ilk eksiklik oluyor. Apple’ın uzun süredir beklenen iWatch’unun çıkışı öncesinde pek çok üretici Google ve Android Wear’dan yana saf tutarken, Sony’nin bu topluluğa katılmaması dikkat çekiyor. PlayStation, TV’ler ve ev sinema sistemleri sayesinde geniş bir hayran kitlesine sahip olan Sony’nin akıllı saati için kendi merkezi kontrol sistemini oluşturmayı tercih etmesi olası gözüküyor.

Sony Smartwatch 3’ün kablosuz şarj özelliğiyle birlikte geleceği de iddialar arasında yer alıyor. Böylelikle kullanıcıların herhangi bir kabloyla uğraşmadan akıllı saatlerini şarj etmeleri mümkün olacak. Kablolardan kurtuluş Sony Smartwatch 3’e suya ve toza karşı dayanıklılık da kazandırıyor. Sony son dönemde piyasaya sürdüğü pek çok mobil cihazında bu özelliğe yer vermişti.

Sony Smartwatch 3’te mevcut Smartwatch 2’ye kıyasla daha yüksek çözünürlüklü bir ekranın bulunması bekleniyor. Smartwatch 2’nin ekranındaki yansıma önleme özelliği Smartwatch 3’ün ekranında da muhafaza edilecek. Akıllı saat doğrudan Wi-Fi özelliğine de sahip olacak. Böylelikle kullanıcılar Wi-Fi bağlantısının bulunduğu yerlerde bir telefona bağlanmak zorunda kalmadan internete erişebilecek. Sony Smartwatch 3’ün 3 Eylülde tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER