Teknoloji

Sony Xperia Z2 (Sirius) sızıntıları: KitKat kullanıcı arayüzü, 4K video, USB DAC desteği ve fazlası

Sony’nin Sirius kod adıyla anılan Xperia Z2 ile ilgili çalışmalarına dair sızıntıların sayısı son günlerde önemli ölçüde artmış durumda. Bazı cihaz fotoğrafları ve donanımsal özelliklere ek olarak Android 4.4 KitKat işletim sistemini gösteren ekran görüntüleri de sızıntılar arasına eklenirken, bu ekran görüntüleri sayesinde Xperia Z2’ye dair yeni detayları öğrenmek mümkün oluyor.

sony-xperia-z2-arayuz-1

HD video ve ses

Sony Xperia Z2’nin ortaya çıkan özellikleri arasında en dikkat çekici olanlardan birisi hiç kuşkusuz 4K video kayıt özelliği. Sony’nin 4K’ya yönelik başka ürünler de sunduğu göz önüne alınınca bu özelliğin varlığı daha anlamlı hale gelirken, 4K özellikli bir televizyon alanlara da kendi içeriklerini oluşturma fırsatı vermesi bu özelliğin kıymetini artırıyor.

sony-xperia-z2-arayuz-2

Sony ekosisteminin bir parçası olan Lifelog uygulaması da Sirius’un uygulama tepsisinde görülenler arasında yer alıyor. Söz konusu uygulama Sony’nin CES 2014’te tanıttığı SmartBand’i de destekliyor. Arayüzün güç yönetimi ekranında bulunan aksesuarlar sekmesinin de telefona bağlanan aksesuarların yönetmi için kullanılacağı düşünülüyor.

Yine arayüz görüntüleri sayesinde Sony’nin Xperia Z2’de USB aracılığıyla yüksek çözünürlü ses desteği sunacağı anlaşılıyor. USB DAC desteğine ek olarak Sony Sirius’un akıllı arka ışık ve arama kontrollerine sahip olacağı görülüyor. Akıllı arka ışık kontrolü kullanıcı ekrana baktığı sürece ekranın açık kalmasını sağlarken, akıllı arama kontrolü sayesinde kullanıcı gelen aramayı sadece telefonu kulağına doğru götürerek yanıtlayabiliyor.

KitKat dokunuşu

Sony Xperia Z2’nin kullanıcı arayüzünün Xperia serisinin diğer akıllı telefonlarına benzediği görülürken, Android 4.4 KitKat’a ait yarı saydam bildirim ve başlatma çubuklarının bu arayüze son derece şık bir biçimde entegre edilmiş olması dikkatlerden kaçmıyor.

sony-xperia-z2-arayuz-3

Android 4.4 KitKat’ın birden fazla başlatıcı desteğini mümkün kılması sayesinde Sony daha geniş ikon ve fontlar isteyen kullanıcılarına bu tarzda bir arayüz sunabiliyor.

Xperia Z2’de dikkat çekici yeniliklerden birisi de What’s New? (Yeni Ne Var?) uygulaması. Bu uygulamaya Google Now içine yerleştirilen kısa yol aracılığıyla ulaşılabilirken, Google Now’a erişimin de sanal Home tuşunu yukarıya kaydırarak gerçekleştirilebiliyor. Uygulamaya erişimin kısa zaman alması Sony’nin What’s New? uygulamasına verdiği önemin bir göstergesi olarak algılanıyor.

sony-xperia-z2-arayuz-4

Sony’nin Xperia Z2’yi önümüzdeki ay Barselona’da gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtması bekleniyor.

İlgili >> Xperia Blog

İLGİLİ HABERLER