Teknoloji

Sony Xperia Z1 mini (Honami mini) önümüzdeki aylarda bekleniyor

Önümüzdeki aylar Sony’nin IFA 2013’te tanıttığı yeni amiral gemisi Xperia Z1’in piyasaya çıkışına tanıklık edecek. Bu arada Japon şirketin Xperia Z1’in daha küçük bir versiyonunu hazırlamakta olduğu, daha Z1 tanıtılmadan önce dillendirilmeye başlamıştı.

sony-xperia-z1-mini-100913Bu cihaza ait olduğu iddia edilen ön panele ait bir fotoğraf web’de görüntülendi. Xperia Z1 mini veya başka bir adla anılabilecek olan bu cihazın büyük kardeşi gibi önünde herhangi bir fiziksel tuş barındırmaması bekleniyor. Cihazın 4.3 inç, 1280 x 720 piksel ekran barındıracağı söylenirken, Xperia Z1’deki gibi dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, 20.7 megapiksel Sony G Lens kamera gibi özellikler de bu cihazda yer alacak. 2 GB RAM, 16 GB dahili bellek ve 2400 mAh kapasiteli batarya da diğer muhtemel özellikler arasında dillendiriliyor.

Samsung ve HTC’nin amiral gemisi Android telefonlarının “mini” versiyonlarını çıkardığını görmüştük. Galaxy S4 mini bir süredir Türkiye piyasasında satılırken HTC One mini‘nin de önümüzdeki haftalarda satışa çıkması bekleniyor. Bakalım Sony de benzer bir hamleyi Xperia Z1 mini ile yapacak mı, zamanla göreceğiz.

İlgili >> Digi-wo, ETradeSupply

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER