Teknoloji

Sony Xperia XZ4 sızıntısı 21:9 ekranı ve 3.5 mm. kulaklık jakını gösteriyor

sony xperia xz4

Sony Xperia XZ4 ile ilgili sızıntılar bir süredir ivme kazanmış durumda. Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan taslaklarda telefonun arkasında üç lensli bir kamera modülünün bulunacağı ve cihazda LG tarafından üretilen oldukça uzun bir ekranın yer alacağı görülmüştü.

Son iddialara göre, söz konusu ekran 21:9 görüntü oranına sahip olacak. Buna ek olarak, telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı da yer alacak. Ünlü duyumcu Ice Universe de Weibo sayfası aracılığıyla söz konusu özelliklerin varlığını doğrularken, diğer bileşenler konusunda da bilgiler verdi.

Buna göre, Xperia XZ4’te Qualcomm’un hafta içinde duyurduğu Snapdragon 855 yonga seti bulunacak. Bu yonga setine 6 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 veya 256 GB olacak. Parmak izi tarayıcısının telefonun kenarında bulunması öngörülüyor. Akıllı telefonun ana kamerasının 1/2.3” bir sensöre ve optik görüntü sabitleyicisine sahip olacağı belirtiliyor. Telefonun önünde ise süper geniş açılı lense sahip tek bir kameranın bulunacağı ifade ediliyor.

Sony Xperia XZ4 enerjisini 3900 mAh kapasiteli pilinden alacak. Akıllı telefonun kutusundan Android Pie işletim sistemiyle çıkması bekleniyor. Sony her yıl ocak ayında düzenlenen CES’e katılsa da, Xperia XZ4’ün şubat ayında Barselona’da gerçekleştirilecek 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) tanıtılması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER