Teknoloji

Sony Xperia XA3 için yeni işaret TENAA belgeleriyle geldi

sony xperia xa3
Sony Xperia XA2 Ultra

Sony’nin yılın üçüncü çeyreği içinde birden fazla yeni telefonu gözler önüne çıkarması bekleniyor. Bu cihazlardan birinin Xperia XA3 olmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Sony Xperia XA3 ile ilgili sızıntılar da bir süredir etrafta dolaşıyor.

Sony H4413 kod adıyla anılan telefonun ağustos ayının sonunda IFA 2018’de tanıtılacağına dair haberler son zamanlarda iyiden iyiye artmış durumda. Bu haberlere paralel olarak artan heyecan, Çin’den gelen son haberle biraz daha yükselecek gibi görünüyor. Sony H4413, Çin’in akıllı telefon sertifikalandırma kurumu TENAA’nın belgelerinde kendisini gösterdi. Telefonun Avrupa’nın ardından Çin’den de onay alması, resmi duyurunun çok uzak olmadığını ve cihazın geniş bir ölçekte satışa sunulacağını gösteriyor.

TENAA’nın belgelerinde akıllı telefonun teknik özelliklerine dair somut detaylara rastlamak mümkün olmuyor. Sadece cihazın LTE desteğine sahip olacağı ve kutusundan Android işletim sistemiyle çıkacağı belgelerde belirtiliyor. Sony’nin yeni telefonunun kutusundan Android Oreo ile çıkması ve daha sonra Android P’ye geçiş yapılması daha muhtemel bir yol haritası gibi görünüyor.

Sony Xperia XA3, şirketin 30 Ağustos’ta IFA 2018 kapsamında gerçekleştireceği etkinlikte tanıtacağı tek telefon olmayacak. Xperia XZ3 gibi modellerin de aynı etkinlikte gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER