Eğlence

Xperia Steam: Sony’den oyuncular için çok amaçlı aksesuar

sony xperia stream

Sony Xperia Stream adını verdiği yeni aksesuarını Japonya’da düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkardı. Xperia 1 IV ile uyumlu bir kılıf olan Xperia Stream, hem telefonu soğutuyor hem de telefon üzerinden oyun yayını yapılmasını sağlıyor.

Akıllı telefona USB-C girişiyle bağlanan Xperia Stream’de tam boy bir HDMI ve yine tam boy bir LAN girişi bulunuyor. Kulaklık jakı ve USB-C girişi de kılıfta mevcut. Xperia Stream’de bir joystick veya ekstra tuşu bulunmuyor. Yani oyun kontrolü yine telefonun ekranı üzerinden yapılıyor.

HDMI çıkışıyla oyunlar TV veya monitöre yansıtılabiliyor. Oyunların yansıtması 120 Hz yenileme hızını ve 1080p çözünürlüğü destekliyor. Buna ek olarak, oyunların kaydedilmesi veya internet üzerinden yayınlanması da mümkün.

sony xperia stream Soğutucu fanların ayarları ise Game Enhancer isimli menü üzerinden yapılabiliyor ve kişiselleştirilebiliyor.

sony xperia streamSony Xperia Stream Japonya’da 23 bin 100 yen (2952 TL) karşılığında satılacak. Xperia 1 IV Gaming Edition ile birlikte Xperia Stream’i satın almak isteyenlerin ise 175 bin yen (22 bin 368 TL) ödemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER