Teknoloji

Sony Xperia Ear bu hafta yurt dışında satışa sunuluyor

sony xperia earTelefonda ya da bilgisayarda kalan bir dijital asistanla yetinmeyenler için ilginç çözümlerden birini de Sony sunuyor. Şirket, geçtiğimiz şubat ayında Xperia Ear adını verdiği kulaklığını görücüye çıkarmıştı. Kulaklık, 8 aylık bir bekleme süresinin ardından sonunda yurt dışında satışa sunuluyor. Sony’nin kulaklığın içine yerleştirdiği dijital asistanı Siri ya da Cortana gibi havalı bir ada sahip olmasa da, en az rakipleri kadar akıllı olduğu iddiasını savunuyor.

Standart tek parça bir Bluetooth kulaklık da Xperia Ear ile aynı işlevi görebiliyor. Ancak kulaklık ve Siri, Cortana ya da Google Now gibi dijital asistanlar arasındaki entegrasyon ve iletişimin her zaman aynı güvenilirlikte olduğunu söylemek mümkün değil. Sony, bu problemin engellemek adına asistanı doğrudan kulaklığın içine yerleştiriyor.

Sony Xperia Ear, dışarıdan bakıldığında standart tek parçalı bir kulaklık gibi görünüyor. Ancak diğerlerinden farklı olarak Xperia Ear, hareketle kontrol edilebiliyor. Kulaklık ile gelen aramaları yanıtlamak veya reddetmek, çalan müziği kontrol etmek, hatta mesaj yazdırmak mümkün oluyor. Dijital asistan, kullanıcıları randevuları ve diğer konular hakkında sesli olarak bilgilendiriyor.

Sony Xperia Ear yurt dışında 220 dolar karşılığında satılacak

Xperia Ear, Sony’nin MWC 2016’da tanıttığı aksesuarlar arasında piyasaya ilk çıkan olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda tanıtılan Xperia Projector ve Xperia Agent’ın çıkışı konusunda henüz bir ipucu verilmiş değil. Sony Xperia Ear, yurt dışında 220 dolar karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER