Teknoloji

Sony Xperia Ear kasımda satışa sunuluyor

sony-xperia-ear-on-inceleme-2Sony, geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da düzenlenen 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde “akıllı ürün” olarak tanımladığı ve kişisel bir asistan olarak konumlamayı istediği Bluetooth kulaklığını görücüye çıkarmıştı. Konsepti geliştirmeye devam eden şirket, Xperia Ear’ın önümüzdeki kasım ayı itibarıyla belli pazarlarda satışa sunulacağını açıkladı.

Sony Xperia Ear için “bir Bluetooth kulaklıktan daha fazlası” tanımlaması kullanılabilir. Akıllı telefon uygulamasına bağlanan Xperia Ear, kullanıcıların gözlerini telefondan ayırabilmesini mümkün kılmayı amaçlıyor. Böylelikle hem başı dik tutmak hem de “bağlı kalmak” mümkün olacak.

Xperia Ear, söz konusu bağlantıyı akıllı etkileşimlerle mümkün kılıyor. Hareket tespit özelliğine sahip kulaklık, bir baş sallamasıyla sorularına yanıt alabiliyor. Google Assistant veya Siri gibi sistemlerin aksine Xperia Ear sadece sesli etkileşimler üstüne dayanmıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia Ear Ön İnceleme

Kullanıcılara ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri aktaran Xperia Ear, sıradan bir Bluetooth kulaklığın yapamayacağı biçimde iletişim kurma fırsatını veriyor. Sadece sesli aramaları yanıtlamakla yetinmeyen Xperia Ear, Sony Agent Technology ile tam menzilli bir interaktiflik sağlıyor.

Sony Xperia Ear kullananlara ajan oldukları hissini yaşatabilir

Xperia Ear, havalı görüntüsüyle kullanıcılara bir tür gizli ajan oldukları hissiyatını yaşatabiliyor. Ancak Bluetooth kulaklıkların genel olarak ne kadar cezbedici ürünler olduğu günümüzde biraz daha yoğun biçimde sorgulanıyor. Xperia Ear’ın önümüzdeki kasım ayı itibarıyla belli pazarlarda satışa sunulması planlanıyor. Ürünün fiyat etiketinde ne yazacağı konusunda ise şimdilik bir açıklama yapılmış değil.

İLGİLİ HABERLER