Teknoloji

Sony Xperia Ear Ön İnceleme

Xperia Ear

Sony MWC 2016’da Xperia X serisi yeni cihazlarını sergilemenin yanı sıra ilginç bir kulaklığın da tanıtımını yapıyor. Xperia Ear adını taşıyan yeni kulaklık küçük boyutları ve akıllı özellikleriyle kullanıcılara bir Bluetooth kulaklığın sunduklarının ötesinde deneyimler yaşama fırsatı veriyor.

sony-xperia-ear-on-inceleme-8sony-xperia-ear-on-inceleme-4sony-xperia-ear-on-inceleme-9Farklı renk seçeneklerine sahip olan ve kablosundan çıkarılmış bir kulaklık topuzu gibi duran Xperia Ear’ın farklı kulak büyüklüklerine özel kulak içi lastikleri ve destek parçaları var. Böylelikle cihazı her kulakta rahatlıkla tutmak mümkün oluyor. Xperia Ear’ı kulağımıza yerleştirdiğimizde her an çıkacakmış gibi bir hisse kapılsak da, durum böyle değil. Hızlı hareketlerde, kafayı kulak aşağı doğru bakacak şekilde eğmekte bile Xperia Ear kulaktan çıkmıyor. Üstelik diğer kulak içi kulaklıklara göre oldukça rahat olduğunu ve neredeyse yokmuş gibi bir hissi de uyandırdığını beraberinde söyleyelim.

Xperia Ear’ı farklı kılan bir nokta da akıllı özellikleri. Kulaklığı Bluetooth üzerinden eşleştirdikten sonra kulağınıza taktığınızda sizi bir karşılama mesajıyla selamlıyor. Bunun dışında takviminizi kontrol edip yaklaşan randevularınızı hatırlatıyor, mesaj alıp gönderiyor, arama yapabiliyor. Aslında Siri’nin iPhone’da sunduğu bazı işlevleri, kısıtlı da olsa sunuyor. Bunun yanı sıra Xperia Ear ile sesli navigasyon işlevini kullanmak, telefonu cebe koyup yol yardımını Xperia Ear ile kulaktan duymak da imkan dahilinde.

Xperia Ear’ın ses kalitesi iyi. Tabii ki, ses mono olduğu için müzik vs. dinlemeye uygun değil, ancak bir tek kanallı kulaklığa göre oldukça iyi görünüyor.

Sadece 6 gr. ağırlığında olan Xperia Ear ile birlikte 31 gr. ağırlığında, çakmağa benzer bir şarj aleti de geliyor. Şarj aletinin kendi pili var ve microUSB çıkışı da barındırıyor. Şarj aleti prize takılı olmasa da, dahili pili sayesinde Xperia Ear’ı şarj edebilir. Tek bir şarjla iki güne varan çalışma imkanı sunan Xperia Ear, takılı olmadığını anlıyor ve bu durumda gücü kesiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia X Performance Ön İnceleme

Xperia Ear’ın işlevleri yardımcı bir akıllı telefon uygulaması yardımıyla kontrol ediliyor. Buradan kulaklıkla ilgili ayarları da yapmak mümkün oluyor.

Sony’nin bu yenilikçi kulaklığı sadece Xperia telefonları için değil, diğer bütün mobil cihazlar için epey kullanışlı görünüyor. Tabii ki, asistan özelliğinin şu an için sadece İngilizce olarak çalışması bu cihazın Türkiye’deki kullanılabilirliğini epey kısıtlayacaktır. Ancak sizin için önemli olan pratikliği ve rahatlığıysa, o hâlde bu kulaklık sizin için en başta gelen seçenekler arasında yer alabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER