Teknoloji

Sony Xperia E4 de Türkiye’de satışa çıktı

sony-xperia-e4-100215

Sony’nin geçtiğimiz şubat ayında, E4g ile hemen hemen aynı zamanda tanıttığı giriş seviyesi Android telefonu Xperia E4 de Türkiye’de satışa sunuluyor.

Xperia E4 ve E4g’nin teknik özellikler bakımından birbirine göre artıları ve eksileri mevcut. Örneğin Xperia E4g’deki 4.7 inç qHD ekran Xperia E4’te yerini 5 inç qHD IPS ekrana bırakıyor. Bu, Xperia E4’ün ekranının piksel yoğunluğunun biraz daha düşük olduğu anlamına geliyor.

İşlemci tarafına baktığımızda Xperia E4’te 1.3 GHz, dört Cortex-A7 çekirdekli MediaTek MT6582 işlemcinin bulunduğunu görüyoruz. Halbuki Xperia E4g’de yer alan MT6732 işlemci ise 1.5 GHz dört adet Cortex A53 çekirdek barındırıyor. E4g’deki işlemci daha yeni, dolayısıyla daha yüksek performans sunmasını bekliyoruz.

Ekran ve işlemcideki farkların dışında tasarımda da ufak tefek farklılıklar söz konusu. Xperia E4, E4g’den biraz daha uzun ve geniş, ancak bununla birlikte az da olsa daha ince. Her iki telefonda da 8 GB dahili hafıza, 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası, 1 GB RAM, 5 megapiksel arka kamera, 1080p video kaydı, 2 megapiksel ön kamera gibi ortak teknik özellikler bulunuyor. Sony’nin klasik Omnibalance tasarımını da Xperia E4’te görüyoruz.

Xperia E4 ile E4g arasındaki en önemli fark, Xperia E4’ün 4G desteğinden yoksun olması. Eğer bir Xperia E4 satın alırsanız, 1 Ocak 2016’dan itibaren Türkiye’de faaliyete geçeceği belirtilen 4G hizmetlerinden sahip olduğunuz bu telefonla yararlanmanız mümkün olmayacaktır. Eğer 4G desteğinin de bulunmasını istiyorsanız, o hâlde tercihiniz Xperia E4g olmalı.

Xperia Transfer uygulaması sayesinde ise kullanıcılar, eski cihazlarından sorunsuz ve hızlı bir şekilde yeni Xperia telefonlarına aktarma işlemini gerçekleştirebiliyorlar. Xperia Transfer uygulaması ile rehber, fotoğraflar, yer imleri, uygulamalar, müzikler ve mesajlar hızlıca transfer edilebiliyor.

Sony Xperia E4, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Özelleştirilebilen kullanıcı arayüzü temaları ile kişisel tarzınıza uygun görünüm değişiklikleri yapılabiliyor. 2300mAh bataryaya sahip Sony Xperia E4, kullanıcıların telefonunu her akşam şarj etme derdinden kurtarıyor. STAMINA Mod sayesinde batarya ömrü 2 güne kadar çıkarken, Ultra STAMINA Mod ise telefonun temel işlevleriyle bir hafta boyunca açık kalmasını sağlıyor.

Sony?nin yeni uygulaması PartyShare ile telefonunuz Wi-Fi Direct üzerinden müzik paylaşımı sağlıyor. PartyShare uygulaması partilerdeki fotoğrafların da paylaşımına olanak veriyor. PartyShare, Sony Xperia E4?e yüklenmiş olarak kullanıcılara sunuluyor.

Sony Xperia E4; 5MP arka kamera ve HDR özelliği ile AR Eğlence, Live on YouTube?, Portre Rötuş, Sesli Fotoğraf, Timeshift Burst, AR Efekt, Social Life, Creative Efekt ve Sweep Panorama gibi akıllı sosyal kamera özellikleriyle eğlenceli fotoğraflar ve videolar çekilmesine olanak sağlıyor. 2 MP ön kamera ise kaliteli selfie çekimleri yapılmasını sağlarken, özel selfie uygulaması fotoğrafları yepyeni bir seviyeye yükseltiyor.

Xperia E4’ün fiyatı da kardeşi Xperia E4g’nin biraz altında. Geçtiğimiz hafta 639 TL’ye piyasaya sunulan Xperia E4g’nin aksine Xperia E4, 549 TL’lik fiyat etiketiyle satışa çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER