Manşetler

Sony Xperia E4g Ön İnceleme

sony-xperia-e4g-on-inceleme-3

Sony geçtiğimiz ay Xperia E4 ile birlikte bir de Xperia E4g’nin duyurusunu gerçekleştirmişti. Mobil Dünya Kongresi’ndeki Sony standında sadece 3G desteğine sahip olan Xperia E4 bulunmuyordu, Sony buraya sadece Xperia E4g’yi getirmişti. Bu mantıksız sayılmaz, ne de olsa Avrupa kıtasında ve MWC’nin katılımcı ülkelerinin çoğunda 4G şebekeleri faaliyete geçmişti ve onların ilgisini daha çok Xperia E4g çekecekti.

sony-xperia-e4g-on-inceleme-1sony-xperia-e4g-on-inceleme-18sony-xperia-e4g-on-inceleme-13sony-xperia-e4g-on-inceleme-10Türkiye’de Xperia E4 ve Xperia E4g’yi bir arada piyasada göreceğiz gibi görünüyor. Ne de olsa, artık 4G de bizim gündemimizde, gelecek yılın başlarından itibaren telefonlardaki 4G özelliği bizi daha yakından ilgilendiriyor olacak. Bu nedenle Xperia E4g için de özel bir sayfa açmadan geçmeyelim istedik.

Sony Xperia E4g teknik özellikler itibarıyla Xperia E4’ten daha yüksek seviyede, ancak 5 inç yerine 4.7 inç ekran bulunuyor. Aslında bu iyi bir şey, çünkü aynı çözünürlüğü daha küçük bir alanda kullanmak piksel yoğunluğunu yükseltiyor, ayrıca telefonun daha kompakt, daha rahat taşınabilir hâle gelmesini sağlıyor. 960 x 540 piksel çözünürlüklü 4.7 inç ekran pikselleri az da olsa algılamamızı engelleyemiyor, ancak IPS teknolojisinin yardımıyla geniş görüş açıları sunuyor, ayrıca parlaklık da yeterli seviyede. Sony’nin Xperia kullanıcı arayüzünün güzelliğini düzgün şekilde yansıttığını söyleyebiliriz.

İşlemci tarafında Xperia E4g’nin Cortex-A7 tabanlı işlemci kullanan Xperia E4’ün aksine Cortex-A53 tabanlı bir işlemciye sahip olduğunu görüyoruz. 1.5 GHz dört çekirdekli MediaTek MT6732’ye Mali-T760MP2 GPU, 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Görünüşe göre telefon gayet düzgün, yeterli bir performans sunuyor. Kullanıcı arayüzünün tepkiselliği iyi seviyede, ayrıca ekranın dokunmatik hassasiyeti de tatmin edici.

Kamera tarafında Xperia E4g’nin mütevazı bir telefon olduğunu görüyoruz. Arkada 5 megapiksel, 1080p Full HD video kayıt yetenekli, otomatik odak ve LED flaşlı bir kamera bulunurken, öndeyse 2 megapiksel çözünürlük destekli bir kamera bulunuyor. Sony’nin daha önceki telefonlarında gördüğümüz kamera uygulaması bu telefonda da mevcut.

Sony, Xperia E4g’yi Android 4.4.4 KitKat yüklü olarak piyasaya sunacak, ancak ilerleyen aylarda bu telefonun da Android 5.0 Lollipop güncellemesini alacağını tahmin ediyoruz. Bunun dışında alışılagelmiş Sony deneyiminden şaşma yok. Çeşitli Sony uygulamaları yüklü olarak geliyor; Walkman, Albüm ve Filmler uygulamalarının kısayolları ana ekranda yer almaya devam ediyor.

Sony Xperia E4g’nin kavisli kenarları ve yuvarlatılmış köşeleri sayesinde bu telefon elde rahatlıkla tutuluyor, ayrıca kompakt boyutları sayesinde de cepte kolaylıkla taşınıyor. Biraz Microsoft’un Lumia telefonlarını andıran bir havası olduğunu söyleyebiliriz. Telefonun siyah ve beyaz renk seçenekleri piyasada olacak.

Geleceğe hazırlık yapmak istiyorsanız, Xperia E4 yerine Xperia E4g’yi tercih etmeniz daha mantıklı ve yerinde bir karar olabilir. Üstelik performans bakımından da Xperia E4’e göre daha fazlasını elde edebilirsiniz. Ekranın daha küçük olması ise zararınıza değil, yararınıza olacaktır.

İLGİLİ HABERLER