Teknoloji

Sony Xperia serisi için konsept aksesuarlar geliştirdi

Sony, Barselona’da gerçekleşen 2016 Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlediği etkinlikte sadece Xperia X serisi akıllı telefonlarını gözler önüne çıkarmakla yetinmedi. Şirket, biri piyasaya çıkmaya hazır, üçü ise konsept aşamasında olan dört aksesuarı kamuoyuna tanıttı.

sony xperia ear

Piyasaya çıkmaya hazır vaziyetteki Xperia Ear, akıllara Motorola’nın Hint’ini getiren bir Bluetooth kulaklık olarak nitelendirilebilir. Cihaz, kullanıcılarının kulağına takvim, hava durumu, flaş haberler gibi önemli bilgileri aktarabilecek. Sesli komutları algılayabilen Xperia Ear ile telefon görüşmesi yapmak, arama gerçekleştirmek, mesaj yazdırmak ve yol bilgisi almak da mümkün olacak. Cihaz akıllı telefonlara NFC veya Bluetooth üzerinden bağlanacak ve akıllı telefon uygulaması üzerinden kontrol edilecek. Yaz aylarında satışa sunulacak Xperia Ear’ın fiyatı henüz açıklanmadı.

sony xperia eye

Sony Xperia serisi için geliştirilen, ancak henüz konsept aşamasında olan üç aksesuar da MWC 2016’da teknoloji meraklılarının karşısına çıktı. Xperia Eye adını taşıyan 360 derecelik yaşam kayıt kamerası, duvarlara dokunmayı destekleyen bir arayüz yansıtan Xperia Projector ve sesle ya da hareketle kontrol edilebilen, şirketin “kişiselleştirilmiş asistan vizyonu” olarak tanımladığı Xperia Agent, konsept cihaz kadrosunu oluşturuyor.

sony xperia projector

Xperia Projector ve Xperia Agent, Xperia Ear’ın akıllı yeteneklerinin uzantılarını sunuyor ve kullanıcılara gün boyunca bağlamsal bilgi akışı sağlamayı amaçlıyor.

sony xperia agent

Kamera ve projektörüyle sabit bir cihaz olan Agent, Amazon Echo hoparlöre benzer bir ürün imajı çiziyor. İlgili bilgileri duvara yansıtan Agent; insanları tanıyabiliyor ve onları sesli olarak selamlayabiliyor, ayrıca akıllı ev ürünlerini kontrol edebiliyor. Sony Xperia serisi altında tanıttığı akıllı konsept aksesuarlarının üretiminin ne zaman başlayabileceği konusunda ise bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER