Teknoloji

Sony Xperia 5 II çıkar çıkmaz Android 11 ile güncellenecek

sony xperia 5 ii
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dün itibarıyla resmiyet kazanan Sony Xperia 5 II kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacak. Ancak iddialara göre, telefonun Android 10 ile olan yolculuğu pek uzun sürmeyecek. Akıllı telefon ekim ayının sonlarında piyasaya çıktıktan sonra kısa süre içinde Android 11 güncellemesini alacak. Xperia 1 II için de Android 11 dağıtımının aynı dönemde gerçekleşmesi bekleniyor.

Daha önceki dedikodulara göre, hem Xperia 5 II hem de Xperia 1 II Android 13 de dahil olmak üzere güncellenecek. Bu da iki cihazın üç büyük güncelleme alacağını gösteriyor. Ancak bu iddiaların hiçbirinin Sony tarafından doğrulanmadığını belirtmekte fayda var.

Yeni iddiada dikkat çeken bir diğer nokta ise bir ekran özelliğiyle ilgili. Xperia 1 II’nin de Xperia 5 II’dekine benzer bir 120Hz yenileme hızı desteğine kavuşacağı söyleniyor. “Benzer” ifadesinin kullanılmasının sebebi ise 4K olan ekran çözünürlüğünün bu modda aşağıya çekilecek olması. Sony, Xperia 1 II’nin 90Hz ekranının performansının siyah yerleştirme teknolojisi sayesinde 120Hz ekranlarla eş seviyede olduğunu savunuyordu.

Sony Xperia 5 II, hakkındaki bu iddianın doğruluğu için Sony’den gelecek açıklamayı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER