Teknoloji

Sony Xperia 5 II sızıntısı önemli özellikleri gösteriyor

sony xperia 5 ii

Sony geçtiğimiz yıl çıkarttığı Xperia 5’in takipçisi olacak Xperia 5 II isimli bir telefon çıkarmaya hazırlanıyor. Android Headlines sitesi tarafından paylaşılan bir tanıtım videosu, akıllı telefona dair pek çok detayı şimdiden gözler önüne seriyor. Telefonun duyurusu için 17 Eylül işaret ediliyor.

Xperia 5, yine geçtiğimiz yıl çıkan Xperia 1’in küçük bir versiyonu olarak tanımlanabilir. Aynı ilişki Xperia 1 II ve Xperia 5 II arasında da olacak. Xperia 5 II’nin fiyat bakımından Xperia 1 II’nin altında olması bekleniyor.

Xperia 5 II de Sony’nin mevcut akıllı telefon stratejisine uygun olarak süper uzun bir cihaz profili çiziyor. 21:9 görüntü oranına sahip ekran, 6.1 inç büyüklüğünde. HDR OLED panel, Full HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın yenileme hızının 120Hz olması ise bu yıla özgü bir yenilik olarak öne çıkıyor.

Xperia 5 II’de kameralar konusunda da bir iyileştirme söz konusu. Zeiss lensli üçlü arka kamera kurulumu, Xperia 1 II ile hemen hemen aynı görünüyor. 12 megapiksel ana kamera, 124 derece ultra geniş açılı 12 megapiksel sensör ve 3x optik zum yapabilen 12 megapiksel telefoto kamera oldukça güçlü bir sistem oluşturuyor. Uçuş Süresi sensörü ise bu sistemde göze çarpan ilk eksik oluyor.

Sony Xperia 5 II enerjisini 4000 mAh kapasiteli pilinden alacak. Akıllı telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 865 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı ise 128 GB. Xperia 5’te bulunmayan 3.5 mm. kulaklık jakı da Xperia 5 II’de mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER