Teknoloji

Sony Xperia 1’in kamera yeteneklerini özel videolarla sergiliyor

sony xperia 1

Türkiye’de satışa çıkmasını beklemediğimiz Sony Xperia 1, dün itibarıyla yurt dışındaki tüketicilerle buluşmaya başladı. 21:9, 4K çözünürlüklü OLED ekranı ve üçlü arka kamerasıyla bu Android telefonu sinema severlere ve video çekimi yapanlara hitap ediyor.

Zaten Sony de en yeni amiral gemisi telefonunun kamera performansına güveniyor. Bunu da Xperia 1’in kamera tarafındaki gelişmiş seçeneklerini gösteren birkaç tanıtıcı videoyla gösteriyor.

Cinema Pro, videoların sinematik dokunuşlarla daha doğal görünmesine yardımcı olacak birtakım özellikleri içeriyor. Ön tanımlı renk ayarları varsayılan olarak ayarlanmış saniyede 24 kare hızlı sinematik çekim moduyla buluşuyor. Üstelik aydınlık ve gölge alanların korunmasına yönelik değişken deklanşör hızları da sunuluyor. Film çekimiyle ilgilenenler video çekimi için üç kamera arasından seçim yapma özelliğinden de memnun kalacaktır.

Öne çıkarılan bir başka video özelliği de Optical Steady Shot. Hibrit OIS/EIS sistemini kullanan bu özellik sayesinde titreşimsiz videolar elde ediliyor. Çoğu üretici benzer dengeleme özellikleri sunuyor. Ancak Sony, kendi sisteminin sinema filmi çekimi yapan video kameraların seviyesine yakın olduğunu iddia ediyor.

İLGİLİ HABERLER