Teknoloji

Sony Xperia 1’in fiyatı ve çıkış tarihiyle ilgili yeni gelişme

sony xperia 1

Sony’nin amiral gemisi Xperia 1 akıllı telefonunun fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu. Android telefon geçtiğimiz şubat ayında düzenlenen MWC 2019’da duyurulmuştu. Ultra uzun, 21:9 4K HDR OLED ekran barındıran telefon, sahip olduğu bu özellik bakımından bir ilk olarak nitelendiriliyor.

21:9 görüntü oranı sayesinde çoğu film altında veya üstünde siyah şerit olmadan gösterilebilecek. Aynı zamanda dikey kullanımda da yukarıdan aşağı doğru daha fazla alan tanıyacak. Böylelikle Twitter’ı kullanırken ya da e-posta gelen kutusuna bakarken bir seferde daha fazla içerik göreceksiniz.

Sony Xperia 1’in 30 Mayıs’ta İngiltere’de satışa çıkması bekleniyor. Telefon şu anda 899 pound fiyat etiketiyle listeleniyor. ABD’de yaşayanların ise Xperia 1 için 12 Temmuz’u beklemeleri gerekecek. Telefon bu tarihte, 949 dolarlık fiyat etiketiyle satışta olacak.

Sony’nin mobil birimi şu anda sağlıklı bir durumda değil. Şirket Türkiye faaliyetlerini fiilen sonlandırmış durumda. Bir yıla yakın süredir yeni bir Sony Xperia telefonunun Türkiye’de satıldığını görmüyoruz. Geçtiğimiz mart ayında Nikkei, şirketin azalan cihaz satışlar karşısında akıllı telefon biriminde çalışanların yarısını işten çıkarmayı planladığını yazmıştı.

Şirketin akıllı telefon satışları 2017 ile 2018 arasında yüzde 50 oranında azaldı. Sony geçen yıl, beş yıl önce sattığı cihazın sadece altıda biri oranında cihaz sattı. Şirket Xperia 1 ile yeni bir başlangıç yapma niyetinde. Bu telefonun büyük 4K ekranı rekabetin yüksek olduğu pazarda fark yaratmaya çalışacak.

Sony bir taraftan da Xperia 2 olarak anılan, bu yılın beklenen ikinci amiral gemisi cihazıyla ilgili hazırlıkları yapıyor. Bu yeni model selefine göre daha dar kapsamlı güncellemeler barındıracak gibi görünüyor. Yine de, ekran büyüklüğünün 6.5 inçten 6.1 inçe düşürüleceği, bu sırada 21:9 görüntü oranının da korunacağı belirtiliyor. Sony, arkada yer alan üç kameranın yerini de değiştirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER