Teknoloji

Sony USB Type C flaş sürücü ile yeni tip bağlantılı cihazlara özel çözüm

sony usb type c

USB Type-C bağlantısını giderek daha fazla cihazda görüyoruz. Bu bağlantı iki taraftan da takılabilen uçlara sahip kablolarla hem güvenilirlik hem de hızlı şarj imkanı sunuyor. Üstelik mobil cihazları başka cihazları şarj etmek için de bu portu kullanmak mümkün oluyor. Bu yıl içinde USB Type-C bağlantılı akıllı telefonların sayısının epey artmasını bekliyoruz.

Eğer satın alacağınız en son akıllı telefonda, tablette ve hatta dizüstü bilgisayarda USB Type-C portu varsa, o hâlde bundan böyle bu bağlantıya sahip aksesuarlara daha fazla ilgi duyacaksınız demektir. Sony işte tam da sizin ilginizi çekecek yeni bir aksesuarı satışa sunuyor. Akıllı telefonları için daha fazla alan oluşturmak ve dosya transferi için alternatif bir yol isteyenler için bu taşınabilir Sony USB Type C sürücü epey uygun görünüyor.

Sony’nin USB 3.1 Gen1 CA1 flaş sürücünün bir ucunda standart USB Type-A, diğer ucunda da yeni nesil Type-C konnektörü bulunuyor. Bu şekilde bir ucu Type-A diğer ucu da microUSB konnektörü taşıyan, genelikle akıllı telefonlara özel çift taraflı hibrit flaş sürücülere benziyor. Ancak bunun farkı microUSB yerine USB Type-C portlu cihazlar için kullanılması.

Gelecek ay satışa sunulacak CA1’in 16 GB, 32 GB ve 64 GB’lık kapasite seçenekleri olacak. Sony bu sürücülerin fiyatlarını açıklamadı, ancak mevcut microUSB hibrit sürücülere biraz daha yüksek olmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER