Teknoloji

Sony kalp atış hızı monitörüne sahip SmartBand 2’yi ortaya çıkardı

sony-smartband-2-050615-1

Şirketler yeni ürünlerini genellikle sahneye bir yönetici çıkararak ve ürün hakkında hoş sözler söyleyerek tanıtıyor. Bu yolu tercih etmeyenler ise süslü bir web sitesine ürünün havalı fotoğraflarını yerleştirerek tanıtımı gerçekleştiriyor. Sony ise yeni ürününün duyurusunu Google Play Store’da kazara bilgi paylaşarak yaptı.

Sony SmartBand’in yeni versiyonu, muhtemelen bir yanlışlık sonucunda görücüye çıktı. İsimlendirme konusunda kendisini pek fazla yormamış gibi gözüken Sony, yeni fitness bilekliğini SmartBand 2 ismiyle piyasaya sürüyor. Kalp atış hızı monitörüne sahip Sony SmartBand 2, egzersiz takibi konusunda selefine kıyasla daha yoğun bir iş görmeyi amaçlıyor. Sony SmartBand 2 ile birlikte kullanılacak eşlik uygulamasının Google Play Store’da ortaya çıkması sürprizin bozulmasının temel nedeni olurken, söz konusu uygulama mevcut Lifelog uygulamasına kıyasla daha şık gözükmesiyle dikkat çekiyor. Ancak kullanıcıların Sony SmartBand 2’den tam verimi almak için iki uygulamayı da kullanması gerektiği düşünülüyor.

sony-smartband-2-050615-2

Mevcut SmartBand gibi, SmartBand 2 de adım ve uyku takibi, kullanıcıları telefona gelen mesaj konusunda uyarma ve titreşimle alarm uyarısı gibi özelliklere sahip. Sony SmartBand 2’de bulunan özel buton ise kullanıcıların o anki mevcut verilerin ekran görüntüsünü almasını sağlıyor. SmartBand 2’nin piyasaya çıkış tarihi henüz bilinmese de, uygulamanın ortaya çıkışı bu tarihin yakın olduğunu gösteriyor. Uygulamanın Google Play Store’dan kaldırıldığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER