Teknoloji

Sony SmartBand 2 kalp atış hızını takip edebilecek

sony-smartband-2-200815

Sony, yeni hareket takip bilekliği SmartBand 2’ye dair detayları daha önce yanlışlıkla açıklamıştı. Şirket, yanlış duyurunun ardından SmartBand 2’yi resmen gözler önüne çıkarttı. Sızıntıda en dikkat çekici unsur olan kalp atış hızı monitörü, Sony SmartBand 2’nin en çarpıcı özelliği olarak ön plana çıkıyor. Tıpkı orijinal SmartBand gibi, Sony SmartBand 2 de bildirim desteği sunuyor. iOS ve Android işletim sistemli cihazlara gelen çağrı, kısa mesaj ve e-postaların bildirimleri Sony SmartBand 2 sahiplerine iletiliyor.

Sony SmartBand Talk’taki 1.4 inç e-paper ekran, Sony SmartBand 2’de tercih edilmemiş. Ekran barındırmayan Sony SmartBand 2’de mesajlar titreşimler ve LED ışıklar aracılığıyla iletiliyor. Akıllı telefonda çalan müziği kontrol edebilen Sony SmartBand 2, kullanıcıların uykularını izleyip onları uyku zincirlerinin en uygun yerinde titreşimler aracılığıyla uyandırıyor. Suya dayanıklı olan bileklik, 1 saatlik şarj karşılığında iki günlük kullanım ömrü sunuyor.

Hem bildirimleri hem de hareketi takip eden Sony SmartBand 2, kategorizasyonu biraz karmaşık bir ürün. Sony ise SmartBand 2’yi “yaşamın kaydını tutacak bir cihaz” olarak nitelemeyi tercih ediyor. Şirket, bu tanımla SmartBand 2’yi Lifelog uygulamasıyla eşleştirmiş oluyor.

Sony SmartBand 2, önümüzdeki eylül ayında 119 avro karşılığında satışa sunulacak. İlk etapta siyah ve beyaz renkli modelleriyle raflardaki yerini alacak olan Sony SmartBand 2, daha sonrasında pembe ve koyu mavi renk seçeneklerine kavuşacak.

İLGİLİ HABERLER