Teknoloji

Sony PSVR 2 geliştirici konferansında gösterilmiş

playstation vr türkiye psvr 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, PSVR 2 olarak anılan yeni nesil sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalıştığının ipucunu daha önce vermişti. Şirket performansta artış, daha yüksek çözünürlük, daha geniş görüş açısı, daha iyi takip ve yeni bir kontrol cihazı gibi özellikler de vadetmişti.

Sony’nin yeni sanal gerçeklik başlığını şimdiden geliştiricilere gösterdiği söyleniyor. Bu iddiayı PSVR Without Parole isimli YouTube kanalı gündeme taşıdı.

Cihazın yeni nesil VR (NGVR) kod adıyla anıldığı belirtilirken, özellikleri konusunda da bilgi veriliyor. Kapasitif dokunma sensörlerine sahip kontrol cihazı, yeni nesil sanal gerçeklik başlığının en önemli özelliklerinden biri olarak göze çarpıyor. Böylelikle parmakların cihaza olan mesafesinin bile ölçülebileceği belirtiliyor.

Sony’nin geliştiricilere bazı AAA sınıfı oyunlar için opsiyonel VR desteği sunma planı konusunda da bilgi verdiği ifade edildi. Böylelikle oyunları sanal gerçeklikte veya TV üzerinde deneyimlemek mümkün olacak.

Videoda PSVR 2’nin 110 derecelik bir görüş açısına sahip olacağı da belirtiliyor. Esnek ölçeklendirilmiş çözünürlüğün tercih edileceği belirtilirken, kullanıcılara 4K çözünürlüğün sunulacağı ifade edildi.

Sony, PSVR 2 ismini henüz doğrulamış değil. Buna ek olarak, yeni nesil PlayStation VR ile tanışmak için 2022’nin sonlarına kadar beklemenin gerekeceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER