Teknoloji

Sony PS Vita üretimini resmen durdurdu

sony playstation vita

PlayStation Vita’nın sonu resmen geldi. Sony, Vita’nın ürün sayfasında yaptığı bildirimde, taşınabilir oyun konsolunun en son iki modelinin üretimini bitirdiğini ilan etti.

2011 yılında çıkan Vita, Sony’nin dünya çapında hedeflediği popülariteye hiçbir zaman ulaşamadı. Özellikle akıllı telefon oyunlarıyla rekabet etmek zorunda kaldı ve bunun kurbanı oldu. Sony, bu ürünlerden sadece 16.1 milyon adet satabildi. Bu, onu takip eden PlayStation Portable ve Nintendo’nun Switch’inkine göre çok düşük kaldı.

Vita her ne kadar bağımsız oyunlar için bir süredir eğlenceli ve ilginç bir platform olarak görülüyordu. Ne var ki, geniş kitleler ve büyük yayıncılar Sony’nin bu cihazını hiçbir zaman sıcak karşılamadı. Sony, bu cihazın üretimini 2019’da bitireceğini daha önce açıklamıştı. Aynı zamanda bunun takipçisi olacak yeni bir cihazla ilgili planının olmadığını söylemişti. Aynı zamanda 31 Mart 2019 tarihinde sona erecek şirketin 2018 mali yılıyla birlikte fiziksel oyun kartlarının da üretiminin sonlandırılacağı açıklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER