Eğlence

Sony PS Vita için fiziksel oyun üretimine önümüzdeki yıl son verecek

ps vita

sony ps vitaSony PS Vita hâlâ Persona 4 Golden gibi bağımsız oyunlarla yeni kullanıcılar kazanıyor. Ancak bu durum taşınabilir konsolun ölümünü engellemek için yeterli olacak gibi görünmüyor.

Kotaku’da yer alan habere göre, Sony’nin Amerika ve Avrupa birimleri 31 Mart 2019 itibarıyla fiziksel Vita oyunlarının üretimini sonlandıracak. Söz konusu tarih, Sony’nin 2018 mali yılının bittiği gün olma özelliğini de taşıyor. Geliştircilere bir mektup göndererek durumu bildiren şirket, son siparişlerin 15 Şubat 2019 itibarıyla verilmesini istedi.

Sony PlayStation Network üzerinde PS Vita oyunlarını dijital olarak satmaya devam edecek. Ancak konsolun pahalı ve tescilli bellek kartlarının en sadık oyuncuların bile sistemden vazgeçmesine sebep olabileceği belirtiliyor. Söz konusu kartlar, Vita’nın diğer ülkelerde Japonya’daki kadar popüler olamamasının en önemli nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

Mobil oyun pazarının büyümesi ve Sony’nin Avrupa ve Amerika ofislerinin 2012’den sonra Vita’yı adeta unutması da Vita’yı sona yaklaştıran faktörler arasında değerlendiriliyor. Sony’nin taşınabilir konsolu, bir noktadan sonra Nintendo’nun büyük önem verdiği 3DS konsoluyla rekabet konusunda iyiden iyiye çaresiz kalmıştı.

Sony PS Vita için geleceğin parlak olmadığını bundan üç yıl önce kabul etmişti. Sony Worldwide Studios başkanı Shuhei Yoshida, yaptığı bir konuşmada pazarın PS Vita’nın yeni versiyonunu çıkarmak için uygun olmadığını belirtmişti. Mart ayından itibaren fiziksel oyun üretimini sonlandırma kararı alan şirket, aynı zamanda PlayStation Plus içinde ücretsiz olarak PlayStation 3 ve PS Vita oyunları sunmaya son verecek.

İLGİLİ HABERLER