Manşetler

Sony, yeni PlayStation Portal ile PS5 oyunlarını cebe taşıyacak

sony playstation portal

Sony, daha önce Project Q adıyla işaretlerini verdiği gelecek oyun cihazının resmi adını ve bazı özelliklerini açıkladı. Bu yıl piyasaya sürülmesi planlanan PlayStation Portal taşınabilir oyun konsolu, oyun severlerin PS5 oyunlarını Wi-Fi üzerinden 8 inç LCD ekranla 1080p çözünürlükte 60fps’de oynamalarını sağlayacak.

199.99 dolarlık etiket fiyatıyla son yılın sonunda piyasaya sürülecek olan PlayStation Portal, kullanıcılarının PS5’lerine uzaktan Wi-Fi üzerinden bağlanmalarına imkan tanıyacak. Böylece oyuncular, PS5’lerinde oynamaktan hızla PlayStation Portal’larına geçiş yapabilecekler.

Sony Interactive Entertainment’ın kıdemli başkan yardımcısı Hideaki Nishino, “PlayStation Portal, PS5 konsolunuzda yüklü olan desteklenen oyunları oynayabilir ve DualSense denetleyicisini kullanabilir” dedi.

Cihaz, her iki yanında Sony’nin PS5 DualSense denetleyicilerine oldukça benzeyen belirgin denetleyicilere sahip. Adaptif tetikleyiciler ve dokunsal geri bildirimle destekleniyor, böylece PS5 oyunları, adanmış bir DualSense denetleyici kullanmakla benzer hissettirecek.

sony playstation portal

Sony’nin yeni taşınabilir oyun konsolu aynı zamanda multimedya dosyalarını oynatabilecek. Ana ekranın PS5’inizi yansıttığı özel bir bölüme de sahip olacak. Cihazda yerel olarak bir şey çalıştırmak mümkün olmayacak, dolayısıyla Wi-Fi bağlantınız yoksa, cihazın pek kullanışlı olduğu söylenemez.

İlginçtir ki, 199.99 dolarlık taşınabilir cihaz, Sony’nin yaklaşmakta olan PS5 oyunları için bulut akışı ile çalışmayacak. Sony, “PS Plus Premium üyeliği kullanılarak PS5’te akış yapılması gereken oyunlar uyumlu değil” diye açıklıyor.

PlayStation Portal aslında kendi PS5’inizde zaten yüklü olan PS5 oyunlarını uzaktan oynamak için bir yol. En az 5 Mbps’lik bir internet bağlantısına ihtiyacınız olacak ve en iyi deneyim için Sony 15 Mbps öneriyor. IGN, PlayStation Portal’ı erken test etme şansı buldu ve teknoloji editörü Bo Moore, taşınabilir cihazı kullanırken herhangi bir gecikme fark etmediğini söyledi.

Cihazın Bluetooth özelliği yok, bu nedenle kablosuz kulaklık veya Sony’nin Pulse 3D kulaklığına bağlanamayacak. Bunun yerine, PlayStation Link adında yeni bir özel standart kullanacak. PlayStation Link, düşük gecikme süresi, kayıpsız ses sunmak üzere tasarlandı ve Sony ayrıca PlayStation Link’i destekleyen kablosuz bir kulaklık ve kulak içi kulaklık da başlatıyor.

Şimdilik PlayStation Portal’ın batarya boyutu kesinleşmedi, bu nedenle bu taşınabilir cihazın ne kadar süre çalışacağını henüz bilmiyoruz. CNET, DualSense pil ömrüne benzer bir şey hedeflediğini belirtiyor, yani yedi ila dokuz saat arası bir zaman veriliyor.

PlayStation Portal, daha önce Project Q olarak biliniyordu ve resmi olarak mayıs ayında duyurulmuştu. Kasım ayında çıkacağına dair söylentiler var. Sony, PlayStation hayranlarının PlayStation Portal’ı ne zaman alabileceklerini tam olarak söylemeye henüz hazır değil, ancak şimdilik elimizde 199.99 dolarlık bir yurt dışı fiyat bilgisi bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER