Manşetler

Sony Project Q taşınabilir oyun cihazı hakkında yeni detaylar var

sony project q

Sony Project Q, oyun severlerin merakla beklediği bir cihaz. Ancak bu heyecan verici elde taşınabilir oyun akış cihazı hakkında pek çok soru işareti bulunmaktaydı. Son zamanlarda Zuby_Tech tarafından Twitter üzerinde paylaşılan bir video, bu merakla beklenen cihazın perdesini biraz daha aralamış olabilir.

Zuby_Tech’in paylaştığı video, Sony Project Q’nun Android işletim sistemine sahip olduğunu ve cihazın basit bir menü sistemi ile QR kodunu gösteriyor. Bu ilk haliyle oldukça basit görünen menü sistemi, son haliyle muhtemelen oldukça farklı olacak olan Sony Project Q’nun altyapısında neler olduğuna dair bir ipucu veriyor.

Sony Project Q’nun gizemli dünyası: Beklentiler ve gerçekler

Videoda görülen kişi, menüyü hızlıca taramadan sonra cihazı elinde çevirmeye başlıyor. Bu sayede Sony Project Q’nun üst, alt ve arka kısımlarını daha yakından görme fırsatı buluyoruz. Ancak düşük çözünürlük nedeniyle çok fazla detayı görmek zor olsa da, cihazın üst kısmında tabletin hemen arkasında dört tuş olduğunu ve tabletin üst ve alt kenarında mikrofon olabilecek merkezi delikler bulunduğunu belirleyebiliyoruz. Ayrıca, üst kenarda hoparlör yuvaları olduğunu fark ediyoruz.

Zuby_Tech’in Twitter üzerinde paylaştığı bir diğer tweette ise, ekranı çıkarılan tabletin resmi bulunuyor. Bu sayede cihazın arkasındaki çerçeve ve iç kısımlarını daha net bir şekilde görme fırsatı elde ediyoruz.

Sony, mayıs ayında Project Q’nun duyurusunu yaptığında, bu cihazın 8 inçlik bir tablet olacağını ve DualSense kontrolleriyle çerçeveleneceğini açıklamıştı. Ancak Project Q, kendi başına çalışmayan bir cihaz olacak ve Nintendo Switch veya Steam Deck gibi cihazlar yerine PS5 için bir aksesuar olarak hizmet verecek. Yani oyunları konsolunuzdan akış yoluyla sunacak. Bu da onu Nintendo Wii U gibi bir cihaza benzetiyor.

Sony, Project Q hakkında çok fazla detay vermemişti. Cihazın 1080p LCD bir ekranı var ve bu ekran 60fps’de çalışıyor. Ayrıca, Project Q bir PS5’e bağlanmak için Wi-Fi kullanıyor. Ancak Android işletim sistemine sahip olması, Sony Project Q’nun daha fazlasını yapabileceği anlamına geliyor ve umarız ki gerçekten de daha fazlasını yapabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER