Eğlence

Sony PlayStation oyunlarına reklam yerleştirmeyi planlıyor

sony playstation türkiye

Sony ücretsiz PlayStation oyunlarına reklam getirmeye hazırlanıyor. The Insider’ın haberine göre, oyunlarda gösterilecek bu reklamlarla oyun geliştiricilerine ekstra gelir sağlamak ve onları yeni ücretsiz oyunlar geliştirmek için teşvik etmek bulunuyor.

Oyun içi reklamların bu yılın sonu itibarıyla yayına girmesi planlanıyor. Bu reklamların oyun içinde arka planlara yerleştirileceği ve göze pek batmayacağı söyleniyor. Oyuncuların reklam izledikleri takdirde ödül kazanabileceği belirtilirken, reklamların özel bir pazar yerinde satılabileceği ifade edildi.

Sony’nin bu reklamlardan komisyon alıp almayacağı belirsizliğini koruyor. Şirketin kullanıcı verileri için geliştirici ve yayıncılardan para almayı değerlendirdiği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Sony’den henüz bu konu hakkında bir açıklama gelmiş değil.

Sony’nin oyun konsolu pazarındaki en büyük rakibi Microsoft’un da ücretsiz Xbox oyunları için benzer bir stratejiyi değerlendirdiği söyleniyor. Xbox reklamlarının da bu yıl itibarıyla yayına gireceği ve şirketin bu reklamlardan komisyon almayacağı belirtiliyor.

Sony PlayStation oyunlarına reklam yerleştirmeyi planlasa da, reklam verenlerin bu programa katılmaya ikna edilmesi gerektiği söyleniyor. Yetişkinlere yönelik veya şiddet barındıran içeriklerde reklam gösterimi konusunda bir kaygı yaşanabileceği belirtilirken, bu reklamları gören oyuncuların daha sonraki hareketlerinin takibinin de zor olacağına dikkat çekiliyor. The Insider, Microsoft’un da reklamların oyuncuları rahatsız etmesinden endişe duyduğunun altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER