Eğlence

PlayStation’ın Xbox Game Pass’e rakip olacak servisinin detayları netleşiyor

sony playstation game pass

Sony bir süredir PlayStation için Xbox Game Pass’e rakip olacak bir servis üzerinde çalışıyor. Şirketin bu hazırlığına dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Şirket içinde “Spartacus” kod adıyla anılan bu servise dair yeni detaylar ortaya çıktı.

VentureBeat sitesi, Sony’nin yeni oyun servisinin fiyat kategorilerini paylaştı. PlayStation Plus ve PlayStation Now servislerinden özellikler barındıracak yeni oyun platformda her ay ücretsiz oyunların ve geniş bir katalogun sunulması bekleniyor. Bahsedilen özellikler akıllara Xbox Game Pass’i getirse de, Sony’nin klasik oyunlar ve oyun deneme imkanı gibi özelliklerle fark yaratması öngörülüyor.

Sony’nin yeni servisi için PS+ Essential, PS+ Extra ve PS+ Premium olmak üzere üç farklı paket sunacağı söyleniyor. PlayStation+ Essential paketi, mevcut PlayStation Plus’tan pek farklı görünmüyor.

PS+ Essential’ın aylık abonelik bedelinin 10 dolar olacağı ve bu pakette oyuncuların her ay belirli oyunlara ücret ödemeden erişebileceği söyleniyor. PS+ Extra paketinde ise 13 dolar karşılığında oyuncular aylık oyunların yanı sıra Oyun Katalogu’na da ulaşabilecek.

PS+ Premum paketinin fiyatı ise 16 dolar olacak. Bu pakette oyuncular ekstra olarak buluttan oyun oynama imkanına ve klasik oyunlara erişebilecek ve oyunları deneyebilecek. Bulut oyun deneyimi hâlihazırda bazı ülkelerde PS Now üzerinden yaşanabiliyor. Sony’nin PlayStation Now’ı Spartacus’e entegre etmesi muhtemel görünüyor.

Klasik oyunlardan kast edilenin bir zamana damga vuran popüler oyunların olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Ekstra katalogda sunulacak oyunların ise çevrimiçi şekilde oynanamayacak ancak indirilebilecek eski PlayStation oyunlarının olması bekleniyor. Oyun deneme özelliğinin merkezinde ise Sony’nin PlayStation Studios bünyesinde hazırladığı oyunların bulunacağı söyleniyor.

Söylentilere göre, Sony yeni PlayStation servisini ilkbahar aylarında duyuracak. Bu süreçte servise dair yeni detayların ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER