Teknoloji

Samsung Galaxy S22 serisine Güney Kore’de büyük ilgi

galaxy s22

Samsung Galaxy S22 serisi tanıtılmasının ardından bazı ülkelerde ön satışa açılmıştı. Bu ülkelerden birisi de şirketin ana vatanı Güney Kore’ydi. ZDNet sitesinin haberine göre, Galaxy S22 serisinin üyeleri için bu ülkede verilen sipariş sayısı 1.02 milyona ulaştı. Ön satışların başladığı gün 300 bin cihazın satılması da bir rekor olmuştu.

2017 çıkışlı Samsung Galaxy S8 serisi, 11 günlük ön satış döneminde 1.4 milyon sipariş almıştı. S22 serisinin bu seviyeye ulaşması ise yaklaşık 7 gün sürdü. Samsung’un katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 ise ön satış döneminde 1 milyon barajını geçmeyi başaramamıştı.

Ön satışlarda en büyük ilgiyi ise S22 Ultra’nın gördüğü belirtildi. Ön satışlarda S22 Ultra’nın payının yüzde 60 olduğu ifade edilirken, diğer iki modelin sıralaması konusunda net bir bilgi verilmedi.

Samsung Galaxy S22 serisi bugün itibarıyla Güney Kore’de genel satışa çıkıyor. Bu yoğun ilginin Samsung’un lojistik sürecini ve teslimatlarını nasıl etkileyeceği de merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER