Teknoloji

Sony’den PlayStation 5 Türkiye fiyatı ile ilgili bilgilendirme

sony playstation 5 türkiye fiyatı

Son aylarda döviz kurlarında yaşanan artış, birçok üründe olduğu gibi elektronik cihazlarda da etkisini gösterdi. Son haftalarda farklı üreticilerin piyasada var olan ürünlerinde zam yaptıklarını gördük. Pazartesi günü açıklanan yeni ekonomi önlemleriyle birlikte kurlarda görülmeye başlayan dikkate değer düşüş, yapılan zamların geri alınmasına yönelik beklentileri beraberinde getirdi. Sony, PS5 Türkiye fiyatıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Şirketin açıklamasında, PlayStation 5 oyun konsollarının tavsiye edilen perakende satış fiyatlarında, 2021’in ilk çeyreğinde vergi indirimine bağlı yapılan güncelleme sonrasında herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti. Bu bağlamda, PS5’in Ultra HD Blu-ray disk okuyucuya sahip modelinin 7499 TL tavsiye edilen perakende satış fiyatı ile satılmaya devam ettiğini kaydetti.

Ne var ki, piyasada bu fiyata bir PlayStation 5 oyun konsolu bulmak mümkün görünmüyor. MediaMarkt, Teknosa, Vatan Bilgisayar gibi elektronik mağaza zincirlerinde PlayStation 5 bulunmazken; Hepsiburada, Trendyol ve bunun gibi e-ticaret sitelerinde de üçüncü taraf satıcılar, Sony’nin verdiği fiyatın iki katından başlayan fiyatlarla bu en yeni oyun konsolunu satıyor.

PlayStation 5 başlıca özellikleri

Sony’nin belirttiğine göre PlayStation 5 konsolu, özel üretim entegre CPU ve GPU mimarisi ile yüksek doğruluğa sahip 4K görüntüler sunabilirken, aynı zamanda entegre I/O teknolojisine sahip ultra-yüksek hızlı SSD ile yıldırım hızında yükleme süreleri sağlıyor. Yeni nesil konsol, DualSense kablosuz kontrol cihazı ve 3D ses teknolojisi özelliğiyle “olağanüstü kapsama hissi” yaşatıyor.

İLGİLİ HABERLER