Manşetler

Sony Mobile Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’daki durumunu gözden geçiriyor

Sosyal medyanın popüler teknoloji sızıntı kaynaklarından olan Evan Blass, geçtiğimiz günlerde Sony’nin Türkiye operasyonlarını sonlandırabileceğini yazmıştı. Bunun ardından Sony’den resmi bir açıklama geldi. Şirket Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’daki operasyonları küçültme ihtimalleri üzerine araştırmalar yaptığını doğruladı.

Bir Sony yetkilisinden Android Authority sitesine yapılan açıklamada, kârlı büyümeyi sürdürmeye yönelik çalışmaların bir parçası olarak; Orta Doğu, Afrika ve Türkiye’deki pazar koşullarının dikkatli biçimde izlendiği, ticari imkanları yeniden gözden geçirildiği kaydedildi.

Evan Blass birkaç gün önce Twitter’da paylaştığı mesajında sözü edilen pazarlarda mobil operasyonların kapatılabileceği bilgisini paylaşmıştı. Her ne kadar Sony’den gelen açıklama kapatmayı doğrulamasa da, Sony’nin söz konusu bölgelerde iyi performans göstermediğini gösteriyor ve şirketin zararları azaltmak isteyebileceğini ortaya koyuyor.

Öte yandan Counterpoint Research tarafından yapılan bir araştırmada Çinli markaların Orta Doğu ve Afrika pazarlarında dikkate değer büyüme gösterdiği sonucu ortaya çıktı. 2018’in birinci çeyreğinde Çinli üreticiler Orta Doğu ve Afrika’da yüzde 36 oranında yıllık büyüme kaydetti. 2017’nin ilk çeyreğinde ise yıldan yıla büyüme oranı yüzde 15 seviyesindeydi.

Türkiye’de de son zamanlarda Xioami ve Meizu gibi Çinli markaların adı daha sık duyulmaya başlandı. Üstelik Sony Xperia XZ2, XZ2 Compact gibi, Sony’nin birkaç ay önce yurt dışında tanıttığı ve piyasaya sürdüğü modeller henüz ülkemizde satışa sunulmadı.

İLGİLİ HABERLER