Teknoloji

Sony kablosuz kulaklık katalogunu yeni modellerle büyütüyor

sony kablosuz kulaklık

Sony, kablosuz kulaklık ailesini yeni modellerle genişletmeye devam ediyor. Şirketin yeni kulaklıkları WF-C500 ve WH-XB910N adını taşıyor. Samsung’un yeni kulaklıklarından WF-C500,  ses kişiselleştirme özelliği, kompakt tasarımı, kullanımı kolay Bluetooth eşleştirmesi, uzun pil ömrü ve suya dayanıklı tasarımıyla dikkat çekiyor. Baş üstü bir model olan WH-XB910N ise kulüplerdekine benzer bir bas deneyimi yaşamayı vadediyor.

Kompakt bir tasarıma sahip olan ve kulağa rahatça oturan WF-C500, Dijital Ses Geliştirme Motoru (DSEE) ile yüksek kalitede ses sunuyor. Bu teknoloji ile yüksek frekanslı sesler ve ince kısılma sesleri, dinlenen parçaya geri kazandırılıyor ve daha otantik bir dinleme deneyimi mümkün oluyor.

Sony’nin Headphones Connect isimli mobil uygulamasıyla WF-C500’ün ekolayzer ayarlarını kişiselleştirmek mümkün oluyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde önceden tanımlanmış ses profillerinden birini de tercih edebiliyor.

Sony WF-C500

WF-C500, cepte ya da çantada kolayca taşınacak büyüklükte silindir bir şarj kutusuyla geliyor. Yarı saydam bir kapağa sahip olan bu kutu oldukça şık görünüyor. Ergonomik şekilli yüzey tasarımı ise WF-C500’ü kulağa rahatlıkla takmayı sağlıyor.

WF-C500’ün üstündeki kolay işlev düğmeleri hem parçaları çalmayı, durdurmayı ya da atlamayı hem de tercih edilen sesli asistana, yani Google Asistan veya Siri’ye kolayca erişip eller serbest arama yapmayı ya da cevaplamayı sağlıyor.

Sony’den verilen bilgiye göre, WF-C500 10 saatlik bir pil ömrüne sahip. Şarj kutusuyla bu süre 20 saate çıkıyor. 10 dakikalık bir şarj, WF-C500 ile 1 saat boyunca müzik dinlemek için yeterli oluyor. IPX4 suya dayanıklılık sertifikası da kulaklığın özellikleri arasında bulunuyor.

Sony WH-XB910N

Baş üstü bir model olan WH-XB910N ise güçlü basları ve geliştirilmiş gürültü engelleme özelliğiyle evlerde festival ve kulüp havasını yaşamayı mümkün kılıyor. Sony’nin tescilli Extra Bass özelliğiyle gelen kulaklık, kasasındaki özel bas kanalı ve sürücü birimleri ile kulak zarları arasındaki hava geçirmezlik düzeyinin artırılması sayesinde her parçaya yeni bir boyut katan ritim hassasiyetinin oluşturulmasına yardımcı oluyor. Vokal netliğinin korunması da WH-XB910N’nin özellikleri arasında bulunuyor.

Çift Gürültü Sensörü teknolojisiyle WH-XB910N, dış dünyanın sesini tam anlamıyla kesmeyi sağlıyor.

Sony WH-XB910N

WH-XB910N’de de DSEE isimli ses motoru mevcut. Buna ek olarak, Headphones Connect ile ses dinleyicilerin kişisel tercihlerine göre ayarlanabiliyor. Uyarlanabilir Ses Kontrolü özelliği ise sık sık ziyaret edilen yerleri tanıyor ve sesi ortama göre belirleyebiliyor. WH-XB910N ile 30 saat boyunca müzik dinlenebiliyor.

Sony yeni kablosuz kulaklık modellerinin fiyatları ve çıkış tarihleri konusunda net bir bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER