Teknoloji

Sony Interactive Entertainment’ın lideri sahneyi terk diyor

jim ryan sony playstation

Sony’nin oyun ve interaktif eğlence kollarının lideri Jim Ryan, sessiz sedasız ofisini boşaltmaya hazırlanıyor. Çarşamba günü yapılan resmi açıklamayla, Sony Interactive Entertainment (SIE) CEO’su ve PlayStation’ın başı olan Ryan’ın Mart 2024’te emekli olacağı duyuruldu. Sony Group Corporation’ın şu anki başkanı ve baş operasyon sorumlusu Hiroki Totoki ise, 1 Nisan 2024’ten itibaren geçici CEO olarak göreve başlayacak.

Jim Ryan, Sony çatısı altında uzun ve başarılı bir kariyere sahip. 1994 yılında şirketin Avrupa şubesinde göreve başlayan Ryan, yıllar içinde global satış ve pazarlama başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulundu. 2019 yılında ise John Kodera’nın yerine Sony Interactive Entertainment’ın başkanı ve CEO’su oldu. Ryan’ın liderliği altında, PlayStation markası, küresel oyun ve eğlence sektöründe önemli bir yere sahip oldu.

Sony PlayStation’ın geleceği yeni liderle şekilleniyor

Ryan’ın en belirgin başarılarından biri, PlayStation 5’in lansmanını yönetmek oldu. Tüm dünya covid-19 pandemisiyle boğuşurken, tedarik zinciri sıkıntıları yaşansa da, Sony PlayStation 5 satışları olumlu bir ivme kazandı. Temmuz ayında Sony, 40 milyon PS5 sattığını duyurdu, bu başarı, markanın gücünü ve sektördeki konumunu pekiştirdi.

Jim Ryan bunun yanı sıra, Microsoft’un oyun yayıncılığı devi Activision Blizzard’ı satın alma planlarına karşı sürdürülen mücadelede de aktif bir figür oldu. Yılın başlarında Ryan’dan gelen yorumlar, satın almanın konsol münhasırlığı hakkında olmadığını, bu durumun Sony’nin daha önce Activision Blizzard oyunlarının PlayStation konsollarında olumsuz etkilenebileceği yönündeki iddialarını çelişkili kıldı.

Hiroki Totoki’nin gelecek yılın ekim ayında Sony Interactive Entertainment’ın başkanı olması planlanıyor. Geçici CEO olarak atandığında ise Totoki, Sony Group Corporation Başkanı ve CEO’su Kenichiro Yoshida ve SIE yönetim ekibi ile yakın çalışacak ve PlayStation’ın gelecek bölümünü, SIE CEO görevinin devamını da içerecek şekilde tanımlamaya yardımcı olacak.

Sony ve PlayStation, Jim Ryan’ın liderliğinde önemli yollar kat etti. Hiroki Totoki’nin göreve başlamasıyla birlikte, Sony PlayStation’ın geleceği, yeni projeler ve inovasyonlarla nasıl şekillenecek, merak konusu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER