Teknoloji

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasına Türkiye’den onay geldi

microsoft activision blizzard

Microsoft, Activision Blizzard’ı 2022’nin ocak ayında 68.7 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya varmıştı. Sürecin tamamlanması ise beklenenden daha uzun sürmüş durumda. Hem ABD’de hem de İngiltere’de şüpheyle yaklaşılan ve bu nedenle süreci henüz tamamlanmayan anlaşma Türkiye tarafından da onaylandı. Türkiye’nin onayını Activision Blizzard’ın iletişim şefi ve kurumsal ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Lulu Cheng Meservey yaptı.

Cheng Meservey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’nin satın alma anlaşmasını koşulsuz şekilde onayladığını belirtirken, şu ifadeleri de kullandı: “Şimdi başka bir ülke, pazar liderinin yerleşik hakimiyetinden ziyade tüketicileri ve rekabeti koruyan düşünceli bir karara varmıştır.”

Cheng Meservey’in bu sözleriyle Microsoft’un konsol pazarındaki en büyük rakibi Sony’ye bir taş attığını söylemek çok yanlış olmayacaktır. Japon teknoloji devi, özellikle Call of Duty’nin oyun pazarındaki etkisini öne sürerek satın almaya yönelik itirazlarını dile getirmişti.

Microsoft için başka ülkelerde onay süreçleri devam ediyor

Microsoft, Activision-Blizzard anlaşmasına başka ülkelerde de onay almaya çalışıyor. ABD’de bu hafta içinde yazılım devi lehine bir karar gelse de, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) süreci üst mahkemeye taşıyacağını açıklamıştı. İngiltere’de de incelemenin 29 Ağustos’a kadar süreceğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER