Teknoloji

Sony HX99 ve HX95 yüksek zum ve 4K video kayıt yetenekleriyle geliyor

sony hx99
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

Sony geçen hafta IFA 2018 kapsamında, 24mm ile 720mm aralığındaki genişliğiyle muazzam yakınlaştırma yeteneklerine sahip olan bir çift kompakt fotoğraf makinesi tanıttı. Aslında bunlar Sony’nin yüksek zum aralığına sahip olan ilk kompakt kameraları değil, ancak bu yılın modellerinde 4K video kayıt özelliği bulunuyor. Aynı zamanda dokunmatik ekran da bulunuyor. Böylelikle Sony’nin çok sevilen RX100 serisiyle rekabete yakın seviyeye gelen ürünler elde ediliyor.

Sony DSC-HX99 ve DSC-HX95 modelleri boyutları itibarıyla iPod ile hemen hemen aynı büyüklükte bulunuyor. Ancak biraz daha kalın, ağırlık bakımından da 200 gr. kadar daha fazlalar. Boyut itibarıyla Sony’nin RX100 kameralarıyla aynı seviyede görünseler de, önemli bir farklılık bulunuyor. RX100’de 1 inçlik görüntü sensörü bulunurken bu makinelerde 1/2.3 inçlik, daha küçük boyutlu sensörler bulunuyor. Bu durum görüntü kalitesinin düşmesi demek, ancak kameranın mükemmel zum aralığı sunmasına da olanak sağlıyor.

Sony daha önceki versiyonlarda yer verdiği birçok özelliği bu makinelere de ekliyor. Açılır vizör, arkada yer alan ve 180 derece dönerek selfie fotoğraflar çekmeye imkan tanıyan 3 inçlik ekran mevcut. Ancak bu yılın modellerinin ikisi de 4K video kayıt yeteneğine sahip. HX99’da ise dokunmatik ekran özellikleri bulunuyor. Böylelikle istediğiniz noktaya dokunarak odaklayıp çekim yapabilirsiniz. Akıllı telefonlarla fotoğraf veya video çekmeye alıştığımız bir ortamda bu tarz çekim birçok kullanıcı için daha kolay gelecektir.

Aynı zamanda kompakt kamera arayanlar, ancak RX100 serisi kameralar için çok fazla para dökmek istemeyenler için Sony HX serisi iyi bir alternatif gibi görünüyor. Her iki kamera da ekim ayında Avrupa’da satışa sunulacak. HX95 için 500 avro, HX99 için de 520 avroluk fiyat biçiliyor.

Yukarıda Sony’nin kameraların görüntü kalitesini göstermek amacıyla yayınladığı bir tanıtıcı video yer alıyor. Dinamik aralık ve parlak bölgeleri yakalama konusunda biraz zorlansa da, bu makine görüntü kalitesinden daha çok yakınlaştırma yetenekleriyle tercih edilecektir.

İLGİLİ HABERLER