DosyaManşetler

IFA 2018: En iyi 6 yeni akıllı ev cihazı

ifa 2018

IFA 2018, pek çok yenilikçi akıllı ev cihazı için bir tür sahne işlevi gördü. Bu akıllı ev cihazları arasında hoparlörler ön plana çıkarken, diğer kategorilerdeki akıllı ev ürünleri de ilgiden pay almayı başardı. IFA 2018’de öne çıkan akıllı ev cihazlarından bazılarını sizler için sıraladık.

Huawei AI Cube

Huawei AI Cube ile giderek kalabalıklaşan akıllı hoparlör pazarında yerini aldı. Amazon Alexa’nın yerleşik olarak sunulduğu hoparlör, dijital asistanın tüm yeteneklerini barındırıyor. Soruları yanıtlayabilen ve müzik çalabilen AI Cube, akıllı ev kurulumundaki diğer cihazları kontrol için kullanılabiliyor.

AI Cube ile ilgili en dikkat çekici özelliklerden birisi de aynı zamanda bir 4G ağ yönlendiricisi işlevi görüyor. Kısacası AI Cube’dan diğer cihazları internete bağlamak için yararlanılabiliyor.

Sonos Amp

Sonos Connect Amp’in devamı niteliğinde olan Sonos Amp, selefinin iki katı güce sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Mevcut kablolu hoparlörleri Sonos’un ev ses sistemine bağlayan Sonos Amp, bu hoparlörleri akıllı hâle getiriyor.

AirPlay 2, sesle aktivasyon, HDMI ARC desteğine sahip Sonos Amp, plakçalarlara da bağlanabiliyor. Wi-Fi bağlantı seçeneğine ek olarak cihazın arkasında iki adet Ethernet girişi de bulunuyor.

Sonos Amp’in herkesle buluşması için önümüzdeki yılın şubat ayını beklemek gerekiyor. Cihaz ABD’de 599 dolar karşılığında satılacak.

Technics Ottava S SC-C50

Hoparlörlerin IFA 2018’de akıllı ev kategorisini domine etmiş olması pek şaşırtıcı görünmüyor. Technics Ottava S SC-C50, etkinlikte tanıtılan akıllı hoparlörler arasında dikkat çekmeyi başarıyor. Şık ve füturistik tasarım ile kişiselleştirilebilir ses deneyimini birleştiren hoparlör, akıllı telefon uygulaması üzerinden kontrol ediliyor.

Chromecast desteğine sahip hoparlörde çalan şarkılar Google Asistan aracılığıyla yönetilebiliyor. Ancak bunun için evde Google Asistan destekli başla bir cihaza sahip olmak gerekiyor. Zira Technics Ottava S SC-C50’de sesle aktivasyon özelliği yerleşik olarak sunulmuyor.

Harman Kardon Enchant

Evde film izlemeye meraklı kişiler için IFA 2018 hareketli geçti. Harman Kardon Enchant ses çubuğu da bu kitle için dikkat çekici cihazlar arasında bulunuyor. Dijital sinyal işlemcisi ve yan tarafa ses veren dönüştürücüler taşıyan Enchant, sesin duvarlara çarparak oda içinde dolaşmasını sağlıyor.

Yerleşik Chromecast desteğine sahip Harman Kardon Enchant, Chromecast çok odalı ses desteği de sunuyor. Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları bulunan ses çubuğu için iki farklı boyut seçeneği bulunuyor. Harman Kardon Enchant, 2018 bitmeden satışa sunulacak.

Toshiba’nın Alexa destekli TV’leri

Toshiba, IFA 2018’de 2019’dan itibaren OLED, 4K HDR ve Full HD TV serilerinin Amazon Alexa dijital asistan ile yenileneceğini açıkladı. Sesli asistanın varlığıyla Toshiba’nın TV portföyü oldukça geniş bir yetenek setine kavuşacak.

Örneğin, sesi kontrol etmek için Alexa kullanılabilecek. Ya da çeşitli konularda yanıt almak için doğrudan dijital asistana sorular sorup cevapları televizyondan duymak mümkün olacak. Toshiba, Alexa destekli TV portföyünün fiyatları konusunda bilgi vermedi.

Lenovo Smart Camera

Lenovo yeni Smart Essentials serisini IFA 2018’de tanıttı. Smart Camera (Akıllı Kamera) da bu serinin parçaları arasında bulunuyor. Lenovo’nun giderek büyüyen ev güvenliği pazarına yönelik hamlesi olan kamera, evin içinden günün 24 saati boyunca görüntü alınmasını sağlıyor.

Yerleşik mikrofonu ve hoparlörü bulunan kamerayla çift taraflı diyaloglar yapılabiliyor. Lenovo Smart Camera, ABD’de 2019’un başında 99.99 dolar karşılığında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER