Teknoloji

Sony Yönetim Kurulu Başkanı Howard Stringer haziranda emekliliğe ayrılıyor

Sony Yönetim Kurulu Başkanı Howard Stringer önümüzdeki haziran ayında emekli oluyor. Ocak 2012’de CEO’luk görevini bırakacağını duyuran ve bundan bir ay sonra da sadece yönetim kurulu başkanlığı pozisyonunu koruyacak şekilde kalan Stringer görevini bırakmak için gelecek genel kurulu bekleyecek.

sony-sir-howard-stringer

Stringer 2005 yılında Sony’nin CEO’lu koltuğuna oturmuştu. O’nun başta olduğu süreyi şirket tarihinin çalkantılı ve hareketli dönemlerinden biri olarak yorumlamak herhalde yanlış olmaz. Apple ve Samsung gibi şirketler tüketici elektroniği devini hakim olduğu birkaç alanda Stringer’ın devrinde geride bırakmıştı.

Stringer geçtiğimiz yıl başkanlık ve CEO gibi doğrudan yönetim görevlerini Kazuo Hirai’ye bırakmıştı. Hirai de “One Sony” adını verdiği yepyeni bir stratejiyle yola koyulmuş ve böylelikle şirketi yeniden yapılandırmayı amaçlamıştı. Stringer’ın emekliliğiyle ilgili olarak Sony tarafından yayınlanan basın açıklamasında Hirai Stringer’ın çalışmalarını övdü, Stringer’ın şirketin ileri gitmesi için gerekli temeli oluşturduğunu kaydetti. Hirai, “Howard’ın Sony CEO’su olarak başarılarının sayısız olduğunu” kaydetti, Sony’nin ürün geliştirme işlerinin yeniden düzenlenmesinin temellerini attığını dile getirdi.

Stringer’ın emeklilik kararını New York’ta Japan Society’de verdiği bir derste ilân ettiği söyleniyor. Ayrıca konuyla ilgili olarak yılda 16 veya daha çok kez 14 saatlik uçuşlar yapmayı özlemeyeceği şeklinde bir espri de yapmış. Bloomberg Stringer’ın emekli olduktan sonra sağlık ve eğitim alanlarındaki yönetim kurullarında yer alabileceğini kaydetti.

İlgili >> Financial Times, Bloomberg

İLGİLİ HABERLER