Ulaşım

Sony ve Honda’nın elektrikli otomobil şirketi ilk projesini CES 2023’te sergileyecek

sony honda mobility

Sony ve Honda’nın ortak girişimi olan Sony Honda Mobility, ilk projesini 2023’ün ilk günlerinde başlayacak olan CES 2023’te sergileyecek. Paylaşılan kısa bir tanıtım videosu, şirketin duyurusunun Sony’nin 4 Ocak’taki CES etkinliğinde yapılacağını gösteriyor.

Sony ve Honda’nın ortak şirketi 2022’nin ilkbaharında kurulmuş ve elektrikli otomobiller üretme hedefiyle yola çıkmıştı. Otomobillerin tasarımı ve üretimini Honda üstlenirken, hizmet ve eğlence platformu Sony’nin imzasını taşıyacak.

Kısa süre önce iki şirketin ortak otomobilinin araç içi eğlence sisteminin PlayStation 5 oyunlarını çalıştırabileceğine dair haberler de gündeme gelmişti.

Sony Honda Mobility Tesla ile rekabet edecek

Sony ve Honda’nın ortak imzasını taşıyacak olan otomobil, Tesla ile rekabet edecek. Bu konuyla ilgili açıklama da şirketin başkanı Izumi Kawanishi tarafından yapılmıştı. Kawanishi şu ifadeleri kullanmıştı: “Sony’de insanların sevdiği içerik, hizmetler ve eğlence teknolojileri mevcut. Bunları mobilite alanına entegre edeceğiz ve bunlar da bizim Tesla’ya karşı kozlarımız olacak.”

Sony Honda Mobility tarafından paylaşılan video, CES 2023’te sergilenecek araç veya teknolojiler konusunda pek fazla detay vermiyor. Takvimler 4 Ocak 2023’ü göstermeden önce bu konuda bir sızıntının gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER