Teknoloji

Sony G Series SSD 4K video çekimi yapanlar için ideal

 

sony g series ssdKatı hâl sürücüleri manyetik, disk tabanlı sabit disk sürücülerden daha sağlam olabilir, ancak sürücülerden veya sürücülere hızlı veri transferi hâlâ onları yıpratıyor, bu da belli bir süre sonra hatalara ve veri kayıplarına yol açabilir. Özellikle 4K video çekimi gibi, SSD’ye hatasız şekilde, tutarlı bir veri yazma hızında hızlı veri yazımını gerektiren işlerle uğraşıyorsanız, bu durum daha önemli hâle geliyor.

Sony’nin yeni G Series Professional SSD sürücüleri bu tarz senaryolar için özel olarak tasarlandı. Şirketin belirttiğine göre, yeni sürücüler 4K video çekimini, kare kayıpları olmadan, durağan şekilde gerçekleştirebiliyor. Bu durum SSD’lerin birden fazla yeniden yazma işlemine uğramasından sonra bile değişmiyor. Buna ek olarak Sony, yeni sürücülerin standart sürücülerdekine göre fiziksel olarak daha sağlam olan SATA konnektörünü barındırdığını söylüyor. Bu da G Series modellerinin hataya yol açmadan 3 bin keze varan sayıda takılmasını ve çıkarılmasını mümkün kılıyor.

Seride iki adet sürücü bulunuyor. Bunlardan ilki olan SV-GS96, 960 GB’lık depolama alanına ve 539 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip. SV-GS48 ise 480 GB’lık alan ve 287 dolarlık yurt dışı fiyatıyla sunuluyor. Sony’ye göre, 960 GB kapasiteli G Series SSD toplamda 2400 TB’lık veri yazma ömrüne sahip. Bu da sürücüyü 10 yıl boyunca, haftada beş kez doldurmaya karşılık geliyor. 460 GB kapasiteli sürücü ise kullanım ömrü boyunca 1200 TB’lık veri yazma kapasitesine erişiyor, bu da beş yıllık bir kullanıma karşılık geliyor.

Her iki sürücü de mayıs ayında yurt dışında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER