Eğlence

Sony EA Access’in PS4’e gelmesine izin vermedi

Sony PlayStation 4 İncelemesi

sony-playstation-4-inceleme-00016

Electronic Arts’ın Xbox One’da EA Access adıyla kendine özgü bir oyun abonelik servisi oluşturacağı haberi geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Battlefield 4 ve FIFA 14 gibi popüler EA oyunlarına belli bir aylık ücret karşılığında kısıtlamasız erişim sağlayan servisin kısa zaman içinde ABD ve Avrupa’da faaliyete geçmesi bekleniyor.

Haberin duyulmasının ardından PS4 sahipleri kendilerinin neden bu servise kayıt olamayacağını sorgulamaya başladı. Akıllara gelen ilk ihtimal EA ile Microsoft’un özel bir anlaşmaya imzalaması olsa da, Sony Electronic Arts’ın talebini geri çevirdiği için EA Access’in PS4 ekosistemine giriş yapmayacağı ortaya çıktı.

Sony tarafından Game Informer’a yapılan açıklamada Electronic Arts’ın teklifinin PS Plus’tan daha farklı bir şey sunmadığı ve aylık maliyetinin de neredeyse aynı olduğunu belirtti. Sony sözcüsü EA Access’in PS4 sahiplerine bir katma değer sunmadığı yönünde karar verdiklerini ifade etti. PS4’ün piyasaya çıkışından bu yana PS Plus aboneliklerinin yüzde 200’den fazla arttığının altını çizen Sony sözcüsü, ayrı bir abonelik servisi için kullanıcılardan bir ücret talep etmenin kendilerine pek mantıklı gelmediğini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER