Manşetler

Sony’nin 2012 model HX850, HX750, EX650 ve EX550 BRAVIA HDTV’leri Türkiye’de

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-hx850-00007

Sony 2012 model BRAVIA TV ailesinin yepyeni üyelerini Türkiye’de piyasaya sürüyor. Sony’nin geliştirilmiş X-Reality PRO teknolojisi ile iyi bir görüntü kalitesi sunan Full HD modeller Monolithic olarak adlandırılan özel bir tasarımla sadece görüntü kalitesinin yanı sıra estetik arayanlara dah hitap ediyor. Türkiye’de piyasaya sürülen modeller arasından en dikkat çekici olan ise hiç şüphesiz HX850.

Sony BRAVIA HX850’de ince kenarlı, neredeyse çerçevesiz bir tasarıma sahip. Televizyonun ekranı akıllı telefon ve tabletlerde gördüğümüz Gorilla Cam ile kaplı. Bu sayede ekranın yüzeyi TV’yle haşır neşir olmaya meraklı küçük çocukların verebileceği zararlardan korunmuş oluyor. OptiContrast özelliği de görüntünün doğrudan ekran yüzeyi üzerinde oluşmasına, araya herhangi bir hava katmanının girmemesine olanak sağlıyor. Sonuç olarak sanki TV’ye değil de bir tabloya bakıyormuş gibi görünüm elde ediyorsunuz.

Sony BRAVIA HX850’nin görüntü kalitesi gerçekten oldukça göz alıcı. Renklerin doğruluk oranı çok yüksek, hareketli görüntülerde geçiş pürüzsüz, detaylar oldukça iyi Görüntünün kontrastı ve siyah seviyesi de memnun edici düzeyde. İyi görüntü kalitesinde Sony’nin X-Reality PRO teknolojisi sayesinde düşük kaliteli sinyalleri iyileştirip Full HD kalitesine yakın bir düzeye taşıması, Dynamic LED ve Local Dimming teknolojileri sayesinde renk, detay ve kontrast gibi hususlarda gerçekliğe yakın bir durum yakalaması büyük rol oynuyor.

Galeri: Sony BRAVIA HX850
[nggallery id=947]

Sony HX850 üç boyut desteğine sahip. TV ile birlikte 3D gözlük satılmıyor, ayrıca satın almak gerekiyor. Sony’nin 2012 yılında çıkardığı 3D gözlükler titanyum materyal kullanılması sayesinde oldukça hafif, rahatsız edici seviyede değil. Bununla birlikte gözlükler sadece 5 dakikalık şarj ile 3 saat, 40 dakikalık şarj ile 16 saat çalışma fırsatı sanıyor. 3D gözlükle HX850’de üç boyutlu içerik izlerken titreşimin dikkate değer derecede az olduğu, sonuç olarak rahatsızlık hissinin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu söyleyebiliriz. Tabii, kesin yargıya varmak için daha uzun bir izleme deneyimi yaşamak gerekiyor.

Sony HX850 özel bir ayak üzerinde geliyor. TV bu ayak üzerinde yaklaşık 10 derecelik bir eğimle duruyor. Sony’ye göre bu şekilde bir duruş sayesinde kullanıcılara optimum görüntü kalitesi sunulmuş oluyor. Sony’nin iddiasına göre, hayatta hiçbir şeyi tam dik açıyla görmüyormuşuz, her zaman bir açı varmış. Bununla birlikte TV’yi duvara asmak isteyenler yüzeyle paralel olacak konumlama yapabilir. HX850’nin özel ayağının TV’ye havada asılı duruyormuş gibi bir hava kattığını da belirtmeden geçmeyelim. Sony HX850 serisi altında 40, 46 ve 55 inç’lik modeller sunuluyor.

Sony HX850’de X-Reality PRO, Motionflow XR 800 Hz, Local Dimming özellikli Dynamic Edge LED panel, Full HD 3D desteği, Internet TV uygulamaları, Monolithic tasarım, entegre hoparlörler ve dahili Wi-Fi modülü gibi teknik özellikler yer alıyor.

sony-hx750-00001
Sony HX750

Sony HX750 serisi 40, 46 ve 55 inç’lik modeller altında sunuluyor. Sony X-Reality görüntü işlemcisi sayesinde hem Blu-ray filmleri hem de düşük çözünürlüklü web videolarında en gerçekçi görüntüyü sunan bu seri Motionflow XR 400 Hz, Frame Dimming özellikli Dynamic Edge LED, Full HD 3D desteği, Internet TV uygulamaları, dahili Wi-Fi modülü ve DLNA desteği gibi özelliklerle sunuluyor.

Galeri: Sony BRAVIA HX750
[nggallery id=948]

Sony HX750’nin bir türevi olan HX755 serisiyse Sony Center mağazalarına özel bir ürün serisi olarak dikkat çekiyor. HX750 gibi 40, 46 ve 55 inç’lik büyüklüklerde sunulan bu modeller dahili HD uydu alıcısyla birlikte satılıyor, bu sayede HD yayınları herhangi bir uydu alıcısına gerek kalmadan seyretmek mümkün hâle geliyor. Üstelik bu ürünler Digiturk sertifikasyonuna sahip, yani Digiturk yayınları da abonelik karşılığında uydu alıcısına gerek kalmadan, doğrudan TV üzerinden alınabiliyor.

Sony EX650 serisi altında 32, 40 ve 46 inç’lik modeller bulunuyor. Bu serinin ürünlerinde X-Reality görüntü işlemcisi, Motionflow XR 100Hz, Full HD panel, ışık sensörü, dahili Wi-Fi modülü, DLNA ve Internet TV uygulamaları gibi özellikler bulunuyor. Listenin en altında ise ikinci odaları için bir TV arayanlara hitap eden EX550 serisi bulunuyor. HD Ready panele sahip olan bu modelde X-Reality görüntü işlemcisi, dahili Wi-Fi, Internet TV uygulamaları gibi teknik özellikler bulunuyor.

Galeri: Sony BRAVIA EX650
[nggallery id=949]

Sony’nin bu yeni HDTV modellerini incelemek için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz. LCD TV pazarının 2012 boyunca büyümesini sürdüreceğine inanan şirket tüketicileri doğru ürüne erişmeleri konusunda yeteri kadar bilgilendirip istediklerini alma ve bu şekilde farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Yaptığı araştırmalar sonucunda kullanıcıların yüzde 91’inin ürün satın alırken görüntü kalitesine önem verdiği sonucuna varan Sony bu nedenle görüntü kalitesinin 2012’nin en önemli trendi olacağını dile getiriyor. Onu ise internete bağlanma ve tasarım kriterleri izliyor. Bu arada Sony, yıl sonuna doğru OLED, 4K gibi yeni teknolojiler hakkında da daha sık konuşacağımızı öngörüyor.

Galeri: 2012 model Sony BRAVIA HD TV modelleri
[nggallery id=950]

İlgili – Sony

İLGİLİ HABERLER