Teknoloji

Sony boyun hoparlörü SRS-NB10 ile uzaktan çalışanlara yeni bir ses çözümü sunuyor

Sony’nin havalı ve ilginç tasarımlarının sonu gelmeyecekmiş gibi görünüyor. Sony bunların en son örneğini SRS-NB10 adını verdiği yeni boyun hoparlörü ile sergiliyor. SRS-WS1 gibi cihazların takipçisi olarak tanımlanabilecek NB10, uzaktan çalışanlar düşünülerek tasarlandı.

Bu yıl içinde 150 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak olan NB10, 20 saat boyunca ses oynatabilmeyi vadediyor. Şirket, hoparlörün yukarıya bakan sürücüleriyle çıkan sesin sadece kullanıcının kulaklarına gittiğinin altını çiziyor.

Sony, ses seviyesi çok yüksek olmadıkça etraftaki diğer kişilerin rahatsız edilmesi gibi bir durumun da söz konusu olmayacağını belirtti. Yine de, boyun hoparlörünün gizlilik ve etrafı rahatsız etmeme konusunda pek hassas bir cihaz gibi görünmediğini söylemek gerekiyor.

Sony SRS-NB10 sesli ve görüntülü görüşmeler için de kullanılabiliyor. Boyun hoparlöründe iki mikrofon ve ses işleme teknolojisi de mevcut. Şirket, SRS-NB10’un karşı tarafın kullanıcının sesini duymasını da kolaylaştıracağına dikkat çekiyor.

Aynı anda iki cihaza Bluetooth ile bağlanabilen SRS-NB10, IPX4 suya dayanıklılık sertifikasına da sahip. Kulaklığı USB-C girişi üzerinden 10 dakika şarj etmek, 1 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor.

sony boyun hoparlörüKömür grisi ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği bulunan Sony boyun hoparlörü, yurt dışında eylül ayında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER