Teknoloji

Sony’den Android ile çalışan ve yüksek fiyatlı iki yeni Walkman

sony walkman android

Sony bir çift yeni Android Walkman müzik çalar cihazını; NW-WM1ZM2 ve NW-WM1AM2’yi tanıttı.  Bu Walkman müzik çalar ikilisi, müzik tutkunları için harika cihazlar olmakla birlikte, eski günleri akıllara getirecek şekilde tasarlandı.

Bu yeni ürünler nostalji yaşatmak amacıyla tasarlanmış olsa da, bir hayli yüksek olan yurt dışı fiyatları onları kolay erişilebilir cihazlar olmanın ötesine taşıyor. NW-WM1AM2 için 1600 dolar, NW-WM1ZM2 için de 4200 dolar fiyat biçiliyor. Ancak bu iki cihazın, 2016’da yurt dışında piyasaya sürülen müzik çalarların, güncellenmiş Signature Serisi modelleri olduğunu unutmamak gerekiyor. Eski modeller, sırasıyla 1200 dolar ve 3200 dolar karşılığında hâlâ satın alınabiliyor.

İki yeni Walkman cihazı arasındaki yüksek fiyat farkının mantıklı bir nedeni var. Sony’ye göre NW-WM1ZM2, daha güçlü dijital zemin ve daha yüksek sertlik vadeden, yüzde 99,99 saflıkta altın kaplama oksijensiz bakır kasaya sahip. Sonuç olarak, böylesine değerli bir şasi sayesinde daha iyi ses duyacaksınız. NW-WM1AM2 ise, elektriksel gürültüye ve diğer parazitlere karşı dirençli, oldukça yüksek sağlamlık sağladığı belirtilen bir alüminyum alaşımlı çerçeve ile geliyor.

Yenilikler burada bitmiyor. Walkman için bağımsız olarak geliştirilen S-Master HX gibi, bu müzik çalarların her ikisinde de uygulanan birçok benzersiz ses teknolojisi var. Tam dijital amplifikatör ve yüksek kaliteli kurşunsuz lehim sayesinde odyofiller için çok daha zengin bir ses deneyimi sunuluyor.

sony walkman android

Ayrıca Sony, amfiden kulaklık jakına kadar çalışacak ve yüksek kaliteli ses sinyallerinin iletilmesine yardımcı olacak kalın bir Kimber Kable kabloyu da NW-WM1ZM2 ile birlikte sunuyor. Diğer müzik çalar NW-WM1AM2 ise, düşük bozulma ve üstün kanal ayrımı sunmayı vadeden düşük dirençli bir OFC kablosu kullanıyor. Öte yandan Sony ilk kez, genel olarak iyileştirilmiş ses lokalizasyonu ve daha geniş ses alanı sağlayan ve altın içeren bir reflow lehim kullandığını duyurdu.

Ayrıca her iki Walkman müzik çalar, daha da iyi ses sağlamak için Pulse Code Modülasyonunu yüksek kaliteli bir DSD’ye (Direct Stream Digital) yeniden örnekleyen DSD Remastering Motoru kullanır. Bunun yanı sıra iki cihaz, kullanıcıların sıkıştırılmış müzik dosyalarını gelişen bir algoritma ile gerçek zamanlı olarak yükseltmelerine izin veriyor.

Bu müzik çalarlara entegre edilen ses teknolojilerinin çoğu, ilk modellerde de mevcuttur. Ancak farklı olan nokta, yenilerinin Android 11 ile çalışması ve Wi-Fi desteğine sahip olmasıdır.

Ek olarak, her iki müzik çalar da HD çözünürlüğe yükseltilmiş büyük 5.0 inç dokunmatik ekranlara sahiptir. Ana ekran, Walkman Home Screen paketi aracılığıyla özelleştirilebiliyor. Pil açısından Sony, her iki üst seviyede modelin de günümüz standartlarına göre oldukça iyi olan; 40 saate kadar kesintisiz FLAC yüksek çözünürlüklü ses çalma sunması gerektiğini iddia ediyor.

Müzik çalarların teknik özellikleri listelerinde, hızlı müzik dosyası aktarımı ve çok çeşitli cihazlarla rahat bağlantı sağlayan bir USB Type-C bağlantı noktası da bulunuyor. Daha da önemlisi, daha pahalı model olan NW-WM1ZM2 256 GB dahili belleğe sahipken, giriş seviyesi model olan NW-WM1AM2, yalnızca 128 GB entegre belleğe sahiptir. Her iki müzik çaların da microSD kart yuvasına sahip olması iyi haber olarak nitelendirilebilir.

Sony, her iki müzik çalar için de ambalajında sıfır plastik kullanıldığını söylüyor. NW-WM1ZM2 ve NW-WM1AM2, Nisan 2022’den itibaren Asya Pasifik bölgesindeki seçili ülkelerde satışa sunulacak. Türkiye’ye ise gelmesini beklemiyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER