Manşetler

Sony tam kare fotoğraf makinesi Alpha A99’u duyurdu

Sony bu yılın Photokina etkinliğinin hemen öncesinde ilk tam kare tek lens yarı saydam fotoğraf makinesi Alpha A99’u tanıttı. Alpha serisinde A77’nin üzerinde konumlandırılan bu yeni makine kullandığı yarı saydam ayna sistemi sayesinde A900 gibi bir DSLR’dan daha farklı bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Yarı saydam aynanın bir sonucu olarak A99’da Sony’nin XGA OLED Tru-Finder olarak nitelendirdiği 2.4 milyon noktalı OLED elektronik vizör bulunuyor. Sony, daha iyi bir görünüm içn optik elementlerde de birtakım geliştirmeler yaptığını kaydetti.

sony-alpha-a99-full-frame-slt-unveiled-0

Sony A99’da 24.3 megapiksel tam kare Exmor CMOS sensör yer alıyor. Bu sensör foto diyot yayılımı, ışık yoğunlaşma teknolojisi ve çoklu segment alçak geçişli filtre gibi üç yeni teknolojiyi barındırıyor. Bunlar sayesinde görüntü kalitesi, özellikle daha yüksek ISO ayarlarında daha da iyi hâle getirilmiş oluyor. En yeni Bionz işlemcisiyle eşleştirilen bu sensör 14-bit RAW dosyalar üretme yeteneğine sahip. Daha keskin görüntüler için alan odaklı bir gürültü bastırma seçeneği de kullanıcılara sunuluyor.

Sony’nin “Dual AF system” olarak adlandırdığı ikili otomatik odak sistemi sayesinde odaklama sistemi daha da geliştirilmiş. Yarı saydam aynadan yansıyan ışığa göre odaklama yapan 19 noktalı faz algılamalı otomatik odak sensörünün yanı sıra, sensör faz algılama sistemiyle art arda dizilmiş 102 noktalı bir sistem bulunyor. Yeni “AF-D” otomatik odak moduysa Sony tarafından derinlik haritalamalı odaklama seçeneği olarak adlandırılıyor, objeleri büyük bir doğrulukla 3D benzeri bir matris üzerinde izleme imkanı sunuyor.

Galeri: Sony Alpha A99
[nggallery id=1040]

Yeni AF Range kontrolü sayesinde odak alanının derinlik limitleri kontrol edilebiliyor. Örneğin, 15 metre ötedeki bir nesneyi çekerken önde ve arkada birçok dağıtıcı unsur bulunacaktır, aralığı 14-16m arasına ayarlamak muhtemel problemleri çözecektir.

Kameranın arkasında menteşeli bir 3 inç, 921 bin noktalı LCD ekran bulunuyor. Video çekim yeteneklerine baktığımızda bu makine 1080p / 60fps yüksek çözünürlüklü video kaydı yapabiliyor. Video kaydı sırasında sürekli otomatik odaklama ve AF-D modlarının nimetlerinden de yararlanmak mümkün. Ses kontrolleri, HDMI çıkışı, kulaklık jakı ve optik XLR aksesuarı gibi nitelikleriyle Sony Alpha A99 profesyonellerin işini fazlasıyla görecektir.

Sony Alpha A99 kasım ayında piyasada olacak. Ürünün sadece gövdesi yurt dışında 2800 dolardan satılacak. Bunun yanı sıra farklı lens kitlerini barındıran paketler için de ayrı fiyatlar uygulanacak. Fiyat detaylarını aşağıdaki ilgili bağlantıda bulabilirsiniz. Ürünün önümüzdeki aylarda Türkiye’ye de geleceğini tahmin ediyoruz.

İlgili >> Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER