Manşetler

Samsung 5.5 inç ekranlı ve ince metal çerçeveli Galaxy A7’yi orta segmentin beğenisine sundu

samsung-galaxy-a7-120115-1

Samsung geçen yılın ortalarında çıkardığı 4.7 inç ekranlı Galaxy Alpha ile birlikte metal çerçeveyi ilk kez akıllı telefonlarında kullanmayı denemişti. Şirket şimdi Galaxy Alpha serisinin devamını Galaxy A serisi akıllı telefonlarla getiriyor. Geçen hafta Galaxy A3 ve Galaxy A5’i tanıtan Samsung, bu hafta başında da seriye 5.5 inç, 1280 x 720 piksel ekranlı Samsung Galaxy A7’yi ekledi.

Apple iPhone 6 Plus ile aynı ekran boyutuna sahip olan Galaxy A7 hiç şüphesiz bu akıllı telefonla fazlasıyla karşılaştırılacaktır. Ne var ki, Galaxy A7’nin teknik özellikleri onun iPhone 6 Plus ile karşılaştırılması için pek yeterli değil, ne de olsa Galaxy A7 daha çok orta direk kullanıcı kitlesini hedefliyor. 2600 mAh kapasiteli bataryanın bulunduğu telefon yepyeni telefonların Lollipop ile geleceğinin duyurulduğu bir ortamda Android 4.4 KitKat ile çıkış yapacak. A7’yi hedeflediği pazar için cazip kılacak özelliklerden bir tanesi de çift SIM kart seçeneği barındırması. Bu da telefonun Çin ve Rusya gibi ülkelerde daha çok ilgi görebileceği anlamına geliyor.

samsung-galaxy-a7-120115-2

6.3 mm. kalınlıklı bir gövdeye sahip olan cihazın fiyatı da diğer orta segment akıllı telefonlarla aynı seviyede olacak. Tabii ki, inceliği sayesinde bulunduğu seri içinde daha fazla ilgi görebilir, ne de olsa incelik kullanıcıların satın alma kararlarında bir hayli önemli olmaya başladı.

[quote_center]İNCE METAL ÇERÇEVESİYLE SAMSUNG GALAXY A7 ORTA SEGMENTİN EN ÇEKİCİ ÜYESİ OLABİLİR.[/quote_center]

Samsung Galaxy A7’nin LTE ve LTE/3G çift SIM destekli versiyonlarının farklı işlemcileri bulunuyor. Birincisinde dört 1.8 GHz ve dört 1.3 GHz çekirdekli olmak üzere sekiz çekirdekli, ikincisinde ise dört 1.6 GHz ve dört 1.0 GHz çekirdekli işlemci yer alıyor.

2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası, 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 gibi teknik özellikler de mevcut.

İLGİLİ HABERLER