Teknoloji

Sony akıllı telefon üretmeye devam edecek

sony xperia 5 iv sony akıllı telefon

Sony akıllı telefon pazarında eskisi kadar hareketli görünmese de, oldukça dikkat çekici telefonlar çıkarıyor. Ancak bu telefonlar pek fazla ilgi görmüyor. Bu da, şirketin bir noktada akıllı telefon pazarından çekilebileceği düşüncesini akıllara yerleştiriyor. Yeni bir haber, Sony’nin böyle bir niyeti olmadığını gösteriyor. Bu haberin kaynağının Qualcomm olması ise işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor.

Qualcomm’dan yapılan açıklamada, Snapdragon işlemciler için Sony ile yapılan anlaşmanın uzatıldığı belirtildi. Uzun süreli bu anlaşma; premium, üst sınıf ve orta segment cihazları kapsıyor. Bu açıklama, Sony’nin mevcut akıllı telefon serilerini devam ettireceği anlamına geliyor.

Qualcomm’un açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Sony ve Qualcomm’un ortak çabaları, Qualcomm Technologies’in gelişmiş Snapdragon mobil platformlarının Sony’nin gelecekteki akıllı telefon serilerine entegrasyonuna odaklanacak ve kullanıcılara gelişmiş işlevsellik, daha yüksek performans ve daha sürükleyici kullanıcı deneyimleri sağlayacak.”

Sony’nin mobil iletişim iş birimi başkanı Tsutomu Hamaguchi ise konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Sony’nin Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platformu ile desteklenen en yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia 1 V, müşteriler tarafından çok iyi karşılandı. Snapdragon işlemcilerle güçlendirilen geleceğin akıllı telefonlarında birinci sınıf ve çekici deneyimler sunmak için Qualcomm Technologies ile çalışmalarımızı sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Beklentilerini karşılayan ve aşan en son teknolojiyi geliştirmek için her zaman müşterilerimizi dinliyoruz ve Qualcomm Technologies’in sektörü ileriye taşımaya devam etmemize yardımcı olacağına güveniyoruz.”

Sony akıllı telefon pazarında yeniden eski günlere dönebilir mi?

Sony akıllı telefon pazarında bir dönemin hızlı markalarından biri olsa da, birkaç yıldır eski günlerinden oldukça uzak. Yenilikçi akıllı telefonlar çıkarmayı sürdüren şirket, bunları daha az ülkede satıyor. Dolayısıyla Sony’nin yeniden eskisi kadar adından söz ettirmesi kolay görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER