Manşetler

Sony Xperia 5 IV kablosuz şarj desteği ve daha parlak ekranla geliyor

sony xperia 5 iv sony akıllı telefon

Sony Xperia 5 IV bir süredir devam eden sızıntıların sonunda resmen gözler önüne çıktı. Kompakt bir tasarıma sahip olan amiral gemisi telefon, geçmiş yıllardaki çizgiyi sürdürüyor. Sony Xperia 1 modelindeki güçlü özellikleri daha kompakt bir tasarım içinde kullanıcılarına sunmaya devam ediyor.

Xperia 5 IV’ün kalbinde de Xperia 1 IV’te olduğu gibi Snapdragon 8 Gen 1 işlemci bulunuyor. Bunun Snapdragon 8 Plus Gen1 işlemcili telefonlara karşı Xperia 5 IV’ü bir miktar dezavantajlı hâle getirdiği söylenebilir.

Sony 21:9 görüntü oranından da vazgeçmiyor. Ancak şirket bu sefer ekranın parlaklığını artırıyor. Full HD+ çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı taraflarında bir değişiklik olmazken, Sony’nin X1 Mobile çipinin de varlığıyla kullanıcılara daha iyi bir video izleme deneyimi vadediliyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil, kablosuz şarj desteğine de sahip. Hem pil kapasitesinin artırılması hem de kablosuz şarj desteğinin varlığı Xperia 5 IV’ün güçlü yönleri arasında yer alıyor.

Telefonun çerçevesine yerleştirilen hoparlörler güçlü bir ses deneyimi vadederken, kompakt kasaya 3.5 mm kulaklık jakının yerleştirilmiş olması da dikkat çeken bir diğer unsur oluyor. Sony’den yapılan açıklamada, bunun güçlü kablolu kulaklıklara sahip olanları desteklemek amacıyla alınan bir karar olduğunun altı çiziliyor.

Sony Xperia 5 IV ses destekleri tarafında oldukça yoğun bir cihaz. Yüksek kaliteli kablosuz ses tarafında LDAC desteğine sahip olan telefonda 360 Reality Audio özelliğiyle de standart müziklerin kullanıcıyı daha etkileyici şekilde içine çekmesi mümkün oluyor.

Tasarım tarafında ise büyük bir değişiklik söz konusu değil. Sony Xperia 5 IV de IP65 ve IP68 dayanıklılık sertifikalarıyla geliyor.

Akıllı telefonun arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü üç kamera mevcut. Bunlardan biri ana kamera, biri ultra geniş açılı kamera ve diğeri de telefoto kamera işlevi görüyor. Tüm arka kameralarla 4K 120 fps video kaydı yapılabiliyor. Göz takibi yapabilen otomatik odaklama teknolojisi de kameranın özellikleri arasında yer alıyor. Ön tarafta da 12 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

Sony Xperia 5 IV üç yıl güvenlik güncellemesi alacak

Sony yeni telefonunun üç yıl boyunca güvenlik güncellemesi alacağının sözünü verirken, kaç Android güncellemesi alacağı konusunda net bir bilgi paylaşmadı.

Sony Xperia 5 IV Avrupa’da 1049 avro karşılığında satılacak. Telefon için eylül ayının sonlarından itibaren sipariş vermek mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER