Teknoloji

Sony Airpeak ile drone pazarına giriyor

sony airpeak

Sony, Airpeak adını taşıyan yeni projesiyle drone pazarına adım atıyor. Şirketten yapılan açıklamada, Airpeak ile video içerik oluşturucularının yaratıcılıklarının mümkün olan en uç noktaya kadar destekleneceği belirtildi.

Biraz üstü kapalı bir dilin kullanıldığı bu açıklama, Sony’nin DJI ve Parrot gibi markalarla bireysel kullanıcı pazarında bir rekabete gireceğini gösteriyor. Sony’nin kompakt ve tam kare aynasız kameralardaki uzmanlığı, şirket adına bu hamleyi mantıklı kılıyor. Hâlihazırda Sony’nin ekipmanlarını kullanan video içerik üreticileri için yine Sony markasını taşıyan bir drone baştan çıkarıcı olabilir.

Sony’nin konuyla ilgili açıklamasında drone’ların endüstriyel sektörlerde iş akışını verimli hâle getirdiğine ve enerji tasarrufu sağladığına dikkat çekildi. Airpeak markasının Sony’nin hem görüntüleme sektöründeki gelişime ve emsalsiz değer oluşumuna katkıda bulunma isteğini hem de drone tarafındaki 3R (gerçek zamanlı, uzaktan, gerçeklik) teknolojilerini geliştirme arzusunu gösterdiği ifade edildi.

Sony’nin bireysel mi yoksa kurumsal pazarı mı hedeflediği tam olarak anlaşılmıyor. Sony’nin kurumsal tarafta Aerosense markasıyla ZMP ile kurduğu bir drone iş birliği olduğunu belirtmekte fayda var.

Sony Airpeak ile drone pazarındaki iddiasını gösterse de, özellikle son kullanıcı tarafında bu pazara girmenin zor olduğunu unutmamak gerekiyor. GoPro’nun Karma ile yaşadığı hayal kırıklığı, bu zorluğun en somut göstergesi olarak göze çarpıyor. Ancak ABD’nin Çin kökenli teknolojilere karşı olan sert tavrının DJI’a da yansıması gibi bir durum yaşanırsa Sony için işler biraz daha kolaylaşabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER